16 / 05 / 2024

GİGDER, olağanüstü çalıştay için düğmeye bastı! Yabancıya konut satışında hedef 25 milyar dolar! 

GİGDER, olağanüstü çalıştay için düğmeye bastı! Yabancıya konut satışında hedef 25 milyar dolar! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), ‘vatandaşlık’ ve ‘oturum’ programlarını detaylıca analiz etmek için Sapanca’da 20-21 Temmuz tarihlerinde bir çalıştay gerçekleştirecek. İşte detaylar...



Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylar göre, düzenli olarak GİGDEKS’i açıklayarak yabancıya konut satışının istatistiksel nabzını tutan, her ay yönetim kurulu toplantıları ile stratejisini güçlendiren Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), ‘vatandaşlık’ ve ‘oturum’ programlarını detaylıca analiz etmek amacıyla Sapanca’da 20-21 Temmuz tarihlerinde çalıştay organize edecek. 2025 yılında en az 25 milyar dolarlık doğrudan ve dolaylı yatırım hedefleyen GİGDER’in çalıştayına markalı konut sektörü, finans sektörü, oda, kurum ve kurul temcilcileri de katılım sağlayacak. Merakla beklenen söz konusu çalıştay da Türkiye’ye daha fazla nasıl doğrudan yatırımın gelir sorusuna yanıt aranacak. 

GİGDER, olağanüstü çalıştay için düğmeye bastı! Yabancıya konut satışında hedef 25 milyar dolar! 

Paylaşılan detaylara göre, Türkiye’nin dünya ihracatından yüzde 1,04 oranında pay aldığını anımsatan Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, “Türkiye, merkez bankası verilerine göre de geçen sene 400 milyar dolarlık gayrimenkul ihracatından yüzde 1,5 pay almıştı. Şimdi bu rakam yüzde 1’in altına indi. Oysa ki gayrimenkulde döviz bazında inanılmaz bir fırsat oluştu. TL bazında son dönemde hiç artmamış bir emlak potansiyelinden bahsediyoruz. Buna rağmen yalnızca bu yıl ilk 6 ayda gerilemeler de yüzde 45,5’e ulaştı. Yalnızca 19 bin adet satış gerçekleşti. Bunu toparlamamız, doğrudan yatırımları da artırmamız gerekiyor. Bütün dünya bu yatırımcıları takip ediyor. Nitekim bu yatırımcılar yalnızca doğrudan yatırım yapmıyor, 2,5 ay ortalama yatırım yaptığı ülkede kalıyor. Evlerine eşya alıyor, marketten alışveriş yapıyor.” dedi.

Emlak Konut GYO'nun 2023'ün ilk yarısındaki satış şampiyonu projesi Yeni Fikirtepe! 

Konut satışları yüzde 44,4 azaldı! 2023 Haziran'da 83 bin 636 konut satıldı!

Konut satışları yüzde 7,7 azaldı! 2023 Mayıs'ta 113 bin 276 konut satıldı!


Geri Dön