28 / 04 / 2024

GİGDER’in yeni başkanı Bayram Tekçe oldu!

GİGDER’in yeni başkanı Bayram Tekçe oldu!

Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği (GİGDER), gerçekleştirdiği 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni Yönetim Kurulu Başkanı’nı da belirledi. GİGDER’in yeni başkanı uzun senelerdir dernekte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Bayram Tekçe oldu.



Türkiye’de gayrimenkul dünyasının yabancı yatırımcılara açılan kapısı olan Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği’nin, 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını dün dernek üyelerinin yoğun katılımıyla yapıldı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre 4 senedir GİGDER Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenmiş olan Faruk Akbal, başkanlık görevini Tekçe Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tekçe’ye devretti. 

Verilen detaylara göre Bayram Tekçe, Faruk Akbal’dan devralmış olduğu bayrağı daha ileriye taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını dile getirerek “Öncelikle; derneğimizin Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği olan ismini Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği şeklinde değiştirdik. Kısaltması yine aynı olacak. Bu vesileyle vurgulamak isterim ki yeni döneme güçlü yönetim kadromuzla hazırız. Derneğimizi daha ileriye taşımak için büyük heyecan duyuyorum. Önümüzdeki dönemlerde GİGDER olarak gayrimenkul ihracatı ekosisteminin oluşturulması için gereken kanuni altyapının hazırlanması için gereken adımları da atmış olacağız. Türkiye'de yatırım yoluyla ikamet'in (RBI) geliştirilmesi amacıyla müzakerelerimizi de sürdüreceğiz. Söz konusu derneğimizi, iş birliği ve dayanışma ruhuyla daha ileriye taşıyacağımıza yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sektörün temsilcisi olan Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği'nin yabancıya konut satışında zorlu bir dönemden geçtiğini, Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği üyelerinin Türkiye’ye doğrudan yatırım getirmek için çok zorlu şartlarda hizmet vermeye çalıştığına değinen Başkan Bayram Tekçe, “Atalarımızın bu ülkeyi 100 yıl önce ne zorluklarla ne fedakarlıklarla ne büyük başarılarla kurmuş olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sebeple bizler de en doğru strateji ile hep beraber bu zorlukları aşıp, güzel ülkemize doğrudan yatırım getirmeyi ivmelendirerek sürdüreceğiz. Senede 300-500 milyon dolar bandında olan doğrudan yatırım tutarını 7-8 milyar dolarlara çıkarttık. Şimdi de büyük sorunlarla da dayanışma ile baş edeceğiz. Yeni dönemde medya iletişimini, üye iletişimini bu anlamda oldukça önemsiyorum. Söz konusu sektörün doğrularını anlatmayı sürdürmemiz gerekiyor. Ülkelerin ortalama doğrudan yatırımlarının yüzde 46’lık bölümünü hep gayrimenkul yatırımları oluşturur. Biz de ülkemize daha fazla katkı sağlayacağız. Sektörümüze de nakit akışı sağlamaya devam edeceğiz. Bu amaçla hizmet ihracatçısı olmayı ana merkeze koyuyorum. Derneğimizin adını da bu amaçla değiştirdik.” dedi.
 

GİGDER’in yeni başkanı Bayram Tekçe oldu!

FARUK AKBAL’A ONURSAL BAŞKANLIK ÖNERİSİ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yeni yönetim kurulunun hedeflerine ilişkin bilgiler de veren Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tekçe, “Bugüne kadar derneğimize çok kıymetli katkılar sağlayan değerli başkanımız Faruk Akbal’a teşekkür ederim. 4 sene önce 10 kişiyle başladığımız bu yolda büyük yol aldığımızı düşünüyorum. Başkanımız Faruk Bey’in sektörü bir araya getirirken ki çalışmalar derneğimizi çok daha güçlü bir konuma getirdi. Sektörde aracıların, proje pazarlamacıların başka bir örgütlenmesi yok. İlk andan itibaren yapmış olduğumuz bu işin ne kadar doğru olduğunu kaydettiğimiz aşamalarla gördük. Özveri ile çalışan başkanıma yeniden çok teşekkür ediyorum. Ekmiş olduğumuz tohumlar çok güzel sonuçlar doğuracak. Bu amaçla kurucu başkanımız Faruk Akbal’a huzurlarınızda onursal başkanlık öneriyorum.” diye konuştu.
 

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği’nin (GİGDER) yeni yönetim listesi şöyle:

-Bayram Tekçe (Başkan)
-Ahmet Talat Karasu (Başkan Yardımcısı)
-Ahmet Kasım Değerli (Başkan Yardımcısı)
-Abdüssamet Bahadır (Başkan Yardımcısı)
-Abdullah Alhamad
-Anıl Övençoğlu
-Fatih Ergüven
-Hakan Bucak
-İsmail Altın
-Ufuk Tetik
-Vedat Arslan

GİGDER, olağanüstü çalıştay için düğmeye bastı! Yabancıya konut satışında hedef 25 milyar dolar! 

GİGDER'den Türk pasaportuna değer kazandıracak 'Gümüş' ve 'Altın' vize önerisi!

GİGDER acentelerin lisanslanması için start verdi!


Geri Dön