27 / 04 / 2024

GİGDER'den Türk pasaportuna değer kazandıracak 'Gümüş' ve 'Altın' vize önerisi!

GİGDER'den Türk pasaportuna değer kazandıracak 'Gümüş' ve 'Altın' vize önerisi!

GİGDER Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe, 400 milyar dolarlık pazarın çok az bir kısmı vatandaşlık talebi ile oluştuğunu dile getirerek asıl talebin oturum ve çalışma gibi vize türleri almak ile oluştuğunu söyleyerek, "‘Altın’ ve ‘Gümüş’ vizelerimizle bu pazarda hakim rol oynayabiliriz." dedi.



Vatandaşlık ya da oturum almak isteyenlerin ülkeleri dışında aldığı gayrimenkul tutarı 2021 yılı itibarıyla 400 milyar doları geçti. Özellikle gelişmiş ülkeler bu pastadaki paylarını artırmak amacıyla agresif politikalarına devam ederken Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe de önemli açıklamalar yaptı.

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe dünya pazarında asıl talebin vatandaşlıktan ziyade, ikamet vizesi almak üzerine yoğunlaştığını dile getirerek, GİGDER olarak önerilerinin mevcut vatandaşlık programını destekleyen Gümüş ve Altın Vize ikamet programları olduğunu söyledi. 

GİGDER den Türk pasaportuna değer kazandıracak Gümüş ve Altın vize önerisi!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe açıklamasında bunların asıl amacının vatandaşlık almak olmayan, ancak sağlık, eğitim, emeklilik veya uzaktan çalışmak için dijital göçmen olarak Türkiye'ye gelip, yerleşik yaşama geçmek isteyenlere çözüm sunan bir ikamet programları olduğunu söyleyerek, alternatif bir ikamet programı olmadığı için çözümü vatandaşlık almakta gören yatırımcı kitlelerine de ulaşıp, vatandaşlık talebini de azaltmayı öngördüklerini söyledi.

Bu yıl Türkiye’nin yabancılara yaklaşık olarak 75 bin konut satarak 10 milyar dolar doğrudan yatırım kazanacağını dile getiren Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe, GİGDER olarak senede 20 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduklarını 2025 yılına dünyada ilk 5’e girme vizyonu ile hazırlandıklarını kaydetti. Bu yolda atmaları gereken en kritik adımın ise dünyada pandemiyle tetiklenen yatırımcı göçü hareketini iyi analiz ederek bu alandaki politikalarının doğru kurgulamak olduğunu söyleyen Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe, bu doğrultuda, GİGDER Araştırma ve Yayınlar Komitesi olarak yatırım ekosistemini besleyen bir dizi saha araştırmasını sektöre kazandırdıklarını söyledi.


Geri Dön