28 / 04 / 2024

Neden altın ve gümüş almalıyız?

Neden altın ve gümüş almalıyız?

Altın ve gümüş 1971 yılından beri değerli bir metal olarak kullanılıyor. Altın yaklaşık 5000 yıldır hayatımızda alıyor. Bu değerli madenler geçmişten günümüze hala değerini korumaya, hatta değerini katlayarak ilerlemeye devam ediyor. Gümüş ve altın neden mi alınmalı? İşte yanıtı...



Günümüzde insanlar bir çok şeye yatırım yapmaktadır. Değerli metallerden, kripto paralara, gayrimenkule kadar insanlar çeşitli yatırım enstrümanlarına yatırım yapıyor. Bizim sorumuz ise insanlar neden gümüşe ve altına yatırım yapmalı sorusunun cevabını yanıtlamak.

 Neden altın ve gümüş almalıyız?

Altın ve gmüşe yatırım yapılmasının avantajlarını uzmanlar yatırımcılar için açıkladı. Günümümüzde çoğu kişi kripto paralara, bitcoine yatırım yapmakta. Oysa ki uzamanlara göre bitcoini, diğer yatırım aracı olan altın ve gümüş gibi elle tutulup yastık altına koyulmadığı için her zaman bir risknin olduğunu belirtiyorlar. Dalgalanmaya yüksektir ve yarın ne olacağını kimse bilemez.

İnsanlar altın ve gümüş için güvenli liman tabirini kullanır, peki gerçekten bu şekilde mi? Arz ve talep dağılımı nasıl?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön