29 / 04 / 2024

Dolar, altın ve gümüşte neler olacak? Dolarda sert hareket mi geliyor?

Dolar, altın ve gümüşte neler olacak? Dolarda sert hareket mi geliyor?

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararından sonra döviz kuru hareketlenmezken, altın ve gümüşte yükseliş yaşandı. Baskılanan döviz kuru patlayacak mı? Öngörüler neler?



Ekonomist ve piyasa analisti Devrim Akyıl, döviz kuru ve altınla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmeleri yorumlayan ve finans piyasalarında beklenen hareketleri aktaran Akyıl, "Türkiye'de bir faiz indirimi daha oldu. 150 baz puan indirim yapıldı bir sonraki toplantıda da 150 baz puan indirilecek gibi görünüyor. Faizlerin inmesinin piyasaya olumlu bir etkisi olmuyor. Faiz indikçe bankalara yeni düzenlemeler geliyor. Dövize yatırım olmasın diye alınan tedbirler var. Döviz kuru olması gereken yerde değil vatandaşla bir inatlaşma içine girildi. İnatlaşma döngüsüyle bir model yaratılmaya çalışılıyor. Üretime dayalı bir model olduğunu göremiyorum. Sadece döviz kuru ve KKM üzerinden giden bir tartışma var" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön