16 / 05 / 2024

Dolar, altın ve gümüşte neler olacak? Dolarda sert hareket mi geliyor?

Dolar, altın ve gümüşte neler olacak? Dolarda sert hareket mi geliyor?

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararından sonra döviz kuru hareketlenmezken, altın ve gümüşte yükseliş yaşandı. Baskılanan döviz kuru patlayacak mı? Öngörüler neler?



Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın faiz indirim kararından sonra açıklanan verilere göre MB'nın net döviz rezervinin -63 milyar dolara indiğini belirterek Merkez Bankası'nın günlük 500 milyon dolarlık döviz satarak dövizi zapt etmeye çalıştığını ileri sürdü. Akyıl,  "Bunun ekonomiye ne katkısı var henüz anlayabilmiş değilim. Ekonominin döngüsünde dolar 18.60 kuruna göre dönmüyor. Vatandaş yolunu buldukça dövize dönüyor. Kimse dövize yatırım yapmasa dahi bu model eninde sonunda kendini imha edecek bir model gibi görünüyor" diye konuştu.

Dolar ve altında ne oldu? Ne olacak?

Dolar/TL de bu hafta bir değişiklik olmadığına işaret eden Akyıl, döviz kurunun 18.21'in üzerinde kaldığı sürece önce 20.70, daha sonra 23.46 ve 33 lira hedefine doğru hareket edeceğini söyledi. Akyıl, "Ne kadar sıkıştırırsak ne kadar oyalanırsak ona göre daha sert hareketlerin gelmesi mümkün.  Kredi muslukları açıldığı anda döviz daha fazla zapt edilemeyecek. Şu anda KKM'nin getirisi çok düşük. TL'den bile daha az gelir elde ettiler. KKM'den çıkma olasılıkları da doğmaya başlar. Bu nedenle dövizi yakın takipteyiz. Yavaş yavaş kıpırdanma yaratmak zorunda kalacaklar. Beklenenden hızlı da olabilir" şeklinde konuştu.

Altın ve gümüşte neler olacak?

Akyıl, gram altında Cuma günü bir hareketlenme olduğuna da dikkat çekerek, "Dolar / TL'de hareket yoktu. Ons fiyatını 990 liraya kadar attı. Şu anda takip seviyemiz 995 lira. 1300 kısa vadede hedef ve 1800 lira uzun vadeli hedeflere doğru harekete geçilecek" dedi. Gram gümüş ons fiyatında ise 11.10 trend takip seviyesi olduğunu gümüş ons fiyatının 11.40 seviyelerinin üzerine atıldığını ve uzun vadede yükselişin süreceğini kaydeden Akyıl, "Hem dolar -TL de hem altın ve gümüş ons fiyatlarında yukarı hareket olacak" diye konuştu.

 

'Enflasyon ve döviz kuru fırlayacak, görülmemiş bir kriz patlayacak KKM'ler iptal edilecek'

Dolar bugün ne kadar? 23 Ekim 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Dolarda flaş tahmin! Bir anda fırlayacağı tarihi verdi

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön