04 / 05 / 2024

GİNTAŞ Karabağ'da atık su tesisi kuruyor!

GİNTAŞ Karabağ'da atık su tesisi kuruyor!

GİNTAŞ İnşaat Taahhüt Tic. AŞ, yatırımlarına bir projeyi daha ekledi. GİNTAŞ Karadağ Cumhuriyeti’ne bağlı Adriyatik Denizi’nin kıyısında Herceg Novi Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi....




Bursa’dan dünyaya açılarak birçok başarılı projeye imza atan GİNTAŞ İnşaat Taahhüt Tic. AŞ, yatırımlarına bir projeyi daha ekledi. GİNTAŞ'ın Karadağ Cumhuriyeti’ne bağlı Adriyatik Denizi’nin kıyısında bulunan Herceg Novi şehrinde, yapımını MASS arıtma firmasıyla ortaklaşa üstlendiği Herceg Novi Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.


Karadağ’ın Herceg Novi şehrinde inşa edilmesi planlanan atık su arıtma tesisinin temel atma töreninde, Karadağ Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır, GİNTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru ve çok sayıda üst düzey yönetici yer aldı. Temel atma töreninde konuşan GİNTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru, ülke sınırları dışında gerçekleştirdikleri projelere bir yenisini daha eklemiş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.


Karadağ’da hayata geçirilen bu projeye büyük önem verdiklerini aktaran Doğru, katılımcılara tesis ile ilgili teknik bilgiler de verdi. Yapımına başlanan tesisinin tam kapsamlı işlevsel bir tesis olduğunun altını çizen Doğru, “GİNTAŞ & MASS iş ortaklığı olarak yüklenicisi olduğumuz Evsel Atıksu Arıtma Tesisi Yapım işi kapsamında, tam kapsamlı işlevsel bir atıksu arıtma tesisinin yanı sıra, tüm tesisin dizaynı, inşaatı, devreye alma ve işletmesi de yer almaktadır. Fiziksel arıtma, biyolojik azot giderimi, biyolojik ve ilave fosfor giderimi, çamur yoğunlaştırma, çamur susuzlaştırma, kireç ile çamur stabilizasyonu, biyolojik koku giderimi ünitelerini içeren 13,856 m³/gün – 73,000 NE kapasiteli atıksu arıtma tesisi, Adriyatik Denizi'nin kıyısında bulunan Herceg Novi şehrinde inşa edilmeye başlanmıştır. Yapım süresi 730 gün olan projenin saha çalışmalarına, detaylı bir proje hazırlık döneminin ardından başlanmıştır. Tesisin şimdiden herkes için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


Zaman


Geri Dön