06 / 05 / 2024

Gintaş, Karadağ'da arıtma tesisi yapıyor!

Gintaş, Karadağ'da arıtma tesisi yapıyor!

Gintaş İnşaat'ın, yapımını MASS ile ortaklaşa üstlendiği arıtma tesisinin temeli Karadağ Cumhuriyeti'ne bağlı Herceg Novi şehrinde törenle atıldı. Tüm tesisin dizaynı, inşaatı, devreye alma işlemi ve işletmesi de yer alıyor...




Gintaş İnşaat'ın, yapımını MASS ile ortaklaşa üstlendiği arıtma tesisinin temeli Karadağ Cumhuriyeti'ne bağlı Herceg Novi şehrinde törenle atıldı. Törene, Karadağ Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır, Gintaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Necip Naci Doğru ve çok sayıda üst düzey yönetici katıldı. Necip Naci Doğru, "Gintaş ve MASS iş ortaklığı olarak yüklenicisi olduğumuz Herceg Novi Evsel Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi kapsamında, tam kapsamlı, işlevsel bir atıksu arıtma tesisinin yanı sıra tüm tesisin dizaynı, inşaatı, devreye alma işlemi ve işletmesi de yer alıyor. 


Fiziksel arıtma, biyolojik azot giderimi, biyolojik ve ilave fosfor giderimi, çamur yoğunlaştırma, çamur susuzlaştırma, kireç ile çamur stabilizasyonu, biyolojik koku giderimi ünitelerini içeren 13 bin 856 metreküp/gün kapasiteli atıksu arıtma tesisi, Adriyatik Denizi'nin kıyısındaki Herceg Novi şehrinde inşa edilmeye başlandı" dedi. Doğru, yapım süresi 730 gün olarak planlanan projenin saha çalışmalarına, detaylı bir hazırlık döneminin ardından başlandığını belirterek, tesisin yapımını Alman Kfvv'nin finanse ettiğini söyledi. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön