16 / 05 / 2024

Giovanni Boldini'nin tablosu Paris'teki terkedilmiş evden çıktı!

Giovanni Boldini'nin tablosu Paris'teki terkedilmiş evden çıktı!

Fransa'nın başkenti Paris'te yaklaşık olarak 100 yıldır sahipsiz duran evden çıkan tablolara 2.1 milyon euro verilip satın alındı





Paris’te Birinci Dünya Savaşı sırasında terkedilmiş bir halde kalan evden tablolar çıktı. Çıkan tablolardan biri 2.1 milyon euroya satıldı.


Almanların Fransayı işgali sırasında, Marthe de Florian'ın Paris'teki dairesi torunu tarafından terk edilmiş. Torun, evi kilitleyip İtalya'ya kaçmış ve bir daha hiç gelmemiş. Ölene kadar evin kirasını da ödeyen kadının evi ölünce boşaltılmak için yetkiler tarafından kilitleri açılmış.


İçeri ilk giren yetkili ev hakkında şunları söylemiş: Uyuyan güzelin şatosuna girmiş gibi hissettim, zaman adeta donmuştu.


Ev 2010'da takrar açıldığında içindeki eşyalar ve hikayesi dünyada büyük yankı buldu. O sırada ev içinde keşfedilen gizemli bir kadın portresi de oldukça ilgi çekti. Yapılan araştırmalarla bu portrenin dönemin güzel oyuncularından Marthe de Florian'ı resmettiği ortaya çıktı. Protre ünlü ressam Giovanni Boldini tarafından yapılmıştı.


Habertürk


 


Geri Dön