07 / 07 / 2024

paris terkedilmiş ev

paris terkedilmiş ev

Fransa'nın başkenti Paris'te yaklaşık olarak 100 yıldır sahipsiz duran evden çıkan tablolara 2.1 milyon euro verilip satın alındı

Paris'teki evsizler sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor!

Fransa’nın başkenti Paris’te artan kira fiyatları ve büyük kentlerde yeterli sayıda kiralık ev olmaması, barınma krizine neden oldu. Kentte çok sayıda kişi sokakta yaşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Paris'te konut üretecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin ev sahipliğinde İstanbul’a gelen PYA yetkilileri kentsel dönüşüm tecrübelerini İYA ile paylaştı. PYA, ‘Büyük Paris Dönüşüm Projesi’ni anlattı. İYA da İBB’nin yeşil kent vizyonu ve toplu ulaşımdaki hedeflerini anlattı.

Kylian Mbappe İspanya'da ev arıyor!

La Liga ekiplerinin radarında olan Paris Saint-Germain'in yıldız oyuncusu Kylian Mbappe'nin İspanya'da ev aradığı iddia edildi.

Tuba Büyüküstün ile Okan Bayülgen gayrimenkullerini paraya çevirdi!

Paris’te ev sahibi olan isimlerden Tuba Büyüküstün ile Okan Bayülgen, gayrimenkullerini paraya çevirdi. Paris'te ev sahibi olan ünlü isimler evlerini kiraya verip para kazanıyor.

Tuba Büyüküstün Paris'ten satın aldığı eve ne kadar ödedi?

Oyuncu Tuba Büyüküstün'ün Paris'ten bir ev satın aldığı iddia edilmişti. St. Germain semtinde bulunan evin fiyatı ise ortaya çıktı.

Tuba Büyüküstün Paris'ten ev aldı!

Ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün, sevgilisi Umut Evirgen'le gittiği Paris'te yeni bir yatırım yaptı. Büyüküstün, sosyal yaşamı ve sanat hayatı hareketli olduğu için bölgeden ev aldı. 

Propa Vista'dan ev alanlara Paris seyahati!

Kartal’da hayata geçirilen Propa Vista projesinden 8-15 Aralık 2017 tarihleri arasında ev satın alan 5 aile, Ocak ayında muhteşem bir Paris seyahatini kazanma şansı yakalıyor. 

Kıvanç Tatlıtuğ Eyfel Kulesi manzaralı ev arıyor!

Başak Dizer’le geçtiğimiz şubat ayında Paris’te nikah masasına oturan Kıvanç Tatlıtuğ’un, evliliklerinin yıl dönümünde eşine sürpriz yaparak Eyfel Kulesi manzaralı ev alacağı konuşuluyor

Adam Kule'den ev alanlar Paris seyahati kazanıyor!

9 ile 21 Şubat tarihleri arasında Adam Kule'den rezidans alan herkes Paris seyahati kazanacak. Tatil, 4 gün 3 gece sürecek. DAP Yapı'nın Dragos'ta inşa ettiği Adam Kule'de ev-ofisler de yer alıyor.

Paris'deki 14. Louis Şatosu 275 milyon Euro'ya satıldı!

Paris’in biraz dışında bulunan 14. Louis adlı şato, bugüne kadar satışı gerçekleşen en pahalı ev oldu. Ortadoğulu bir milyarder tarafından satın alınan evin değerinin tam 275 milyon euro (yaklaşık 860 milyon lira) olduğu açıklandı.

Yabancılar nasıl ev alır?

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin ülkemizde taşınmaz edinmesinde karşılıklılık şartı aranması uygulaması Mayıs 2012 tarihinde terkedilmişti. Peki, Türkiye'den yabancılar nasıl ev alır? İşte yabancıların ev alma hakkı..

Kıvanç Tatlıtuğ Paris'te ev almaya hazırlanıyor!

Sinema, dizi ve reklam sektörünün gözde oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ aldığı astronomik ücretleri yurtiçi ve yurtdışından gayrimenkul alarak değerlendiriyor. Tatlıtuğ, Dünyanın gözde metropollerinden Paris'te ev bakıyor..

Quant Residence’ta ev alanlar komşularıyla Paris’e uçacak!

Kraton İnşaat’ın Şerifali’de hayata geçirdiği Quant Residence’tan daire alan tüm müşteriler çekilişsiz kurasız Paris Gezisi’nde buluşacak. Her aileden 3 kişinin katılacağı gezide komşuluk ilişkilerini canlandırmak hedefleniyor...

paris terkedilmiş ev Haberi

paris terkedilmiş ev



Paris’te Birinci Dünya Savaşı sırasında terkedilmiş bir halde kalan evden tablolar çıktı. Çıkan tablolardan biri 2.1 milyon euroya satıldı.


Almanların Fransayı işgali sırasında, Marthe de Florian'ın Paris'teki dairesi torunu tarafından terk edilmiş. Torun, evi kilitleyip İtalya'ya kaçmış ve bir daha hiç gelmemiş. Ölene kadar evin kirasını da ödeyen kadının evi ölünce boşaltılmak için yetkiler tarafından kilitleri açılmış.


İçeri ilk giren yetkili ev hakkında şunları söylemiş: Uyuyan güzelin şatosuna girmiş gibi hissettim, zaman adeta donmuştu.


Ev 2010'da takrar açıldığında içindeki eşyalar ve hikayesi dünyada büyük yankı buldu. O sırada ev içinde keşfedilen gizemli bir kadın portresi de oldukça ilgi çekti. Yapılan araştırmalarla bu portrenin dönemin güzel oyuncularından Marthe de Florian'ı resmettiği ortaya çıktı. Protre ünlü ressam Giovanni Boldini tarafından...