29 / 04 / 2024

Paris'teki evsizler sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor!

Paris'teki evsizler sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor!

Fransa’nın başkenti Paris’te artan kira fiyatları ve büyük kentlerde yeterli sayıda kiralık ev olmaması, barınma krizine neden oldu. Kentte çok sayıda kişi sokakta yaşıyor.



Fransa’nın başkenti Paris’teki evsizler, kışın gelmesi ve havaların soğumasıyla beraber sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor. 

Paris'in hemen hemen her bölgesinde sokakta yaşayan insanlara rastlanırken, barınma sorunuyla karşı karşıya kalan göçmenler ise Paris'te köprü altındaki çadırlarda hayatlarını sürdürmeye devam ediyor.

Ülkede yükselen kira fiyatları ve büyük kentlerde yeterli sayıda kiralık konut olmaması, barınma sorununun en önemli sebepleri arasında gösteriliyor. 

Geçtiğimiz aylarda Fransa merkezli yardım kuruluşu Abbe Pierre Vakfı, ülkede 2022 yılında barınma sorunlarına dair yıllık raporunu yayımladı.

Rapor, ülkede geçen sene itibariyle 4,15 milyon kişinin barınma sorunuyla boğuştuğunu ya da insanlık dışı koşullarda yaşadığını ortaya koydu.

Bu kategoridekilerin önemli bir kısmını, konforsuz koşullarda kalanların yanı sıra tuvalet, mutfak, kalorifer dairesi gibi sağlıksız şartlarda yaşayanlar oluşturdu.

Rapora göre, Fransa'da evsizlerin sayısı 330 bine ulaştı ve bu oran 10 senede yüzde 130 artış gösterdi.

Bunlardan 110 bini geçici sığınma merkezlerinde tutulurken, 200 bini acil konaklama yerlerinde, 27 bini ise sokak, çadır, metro veya arabalarda uyumak zorunda kalıyor.

Paris teki evsizler sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor!

SOKAKTA KALAN KADIN VE ÇOÇUK SAYISINDA ARTIŞ 

Sokaklarda yaşayan çocukların oranı da endişe verici boyutlara ulaşırken evsiz hamile ve bebekli kadınların sayısında artış oldu.

Sadece 5 Aralık 2022 gecesi başkent Paris'te 122 çocuğun ebeveynleri acil servisleri arayarak çocuklarına bakamayacak durumda olduklarını belirtti. Bu oran aynı gün Fransa genelinde 5 bini buldu. Bunlardan bin 346'sının konaklama sorunu çözümsüz kaldı.

Paris teki evsizler sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor!

12 MİLYON KİŞİ KİRA VE FATURASINI ÖDEYEMİYOR

Fransa'da kira ve faturasını ödeyememe gibi kırılgan durumda olanların sayısı ise 12 milyonu aştı.

Barınma sorununun en önemli sebeplerinden biri de yükselen ev kiraları olurken, ülkede, 2022 yılında son 30 senedir enerji başta olmak üzere bütün kalemlerde görülmemiş bir fiyat artışı damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 2. dönemdir ülkeyi yönetmesine karşın ülkedeki barınma sorununu hükümetin yol haritasında öncelikli sıraya koymamakla eleştiriliyor.

Vakfın geçen seneki raporunda da Fransa'da evsizlerin ve kötü barınma koşullarına maruz kalanların sayısının arttığı, Macron dönemindeki politikaların yetersiz kaldığı belirtilmişti.

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

GYO'ların halka arzı, konut projelerinin finansman ihtiyaçlarını çözüyor!

Milli Emlak'tan Çorlu'da yüzde 20 indirim ve 8 taksitle konut imarlı arsa!

Geri Dön