18 / 05 / 2024

Giovanni Lauda kimdir?

Giovanni Lauda kimdir?

Giovanni Lauda, Dante Donegani ile birlikte 1992 yılında Milan kökenli bir kuruluş olan ve mimari, iç mimari, tasarım üzerine hizmet veren D&L’yi hayata geçirdi. Giovanni Lauda, Kelebek Mobilya ürünlerini tasarlıyor... Peki Giovanni Lauda kimdir?



Giovanni Lauda kimdir?


Giovanni Lauda, 1956’da Napoli’de doğdu. Napoli Üniversitesi Mimarlık  Bölümü’nü bitirdi. Giovanni Lauda, Mimar Dante Donegani ile birlikte 1992 yılında Milan kökenli bir kuruluş olan ve mimari, iç mimari, tasarım üzerine hizmet veren D&L’yi hayata geçirdi.


Luceplan, Edra, Radice, Viceversa, Rotaliana gibi bir çok firmaya fuarlar, sergiler ve ürün tasarımları konularında hizmet verdiler. Milan’da bulunan Domus Akademi birçok eğitim etkinliğinde  iş birliği yaptı. 


2004’te bazı eserleri "Metamorfoz" temalı mimarlık bienalinde sergilendi. Edra için tasarladıkları "Passepartout" isimli şezlongları Triennale di Milano ve Modern Sanat San Francisco Müzesi'nin daimi koleksiyonuna girdi. 

Tasarım Master Direktörü olarak 1993-2012 yılları arasında çalışan Dante Donegani halen NABA tasarım departmanında direktör olarak görev yapıyor. 


Giovanni Lauda ise 1996’dan beri eğitmenlik görevine devam ediyor.


Geri Dön