01 / 05 / 2024

Giresun'da 6 metrelik dalgalar sahil yolunu kapattı!

Giresun'da 6 metrelik dalgalar sahil yolunu kapattı!

Şiddetli fırtına Karadeniz' i esir aldı. Giresun'da 6 metrelik dalgalar sahil yolunu kapattı, mahsur kalan 30 araç zarar gördü. Çamlıhemşin- Ardeşen yolu heyelan nedeniyle kapandı...



Şiddetli fırtına Karadeniz'i esir aldı. Giresun'da 6 metrelik dalgalar sahil yolunu kapattı, mahsur kalan 30 araç zarar gördü. Çamlıhemşin-Ardeşen yolu heyelan nedeniyle kapandı.


Giresun'da dün sabaha karşı başlayan fırtınayla oluşan 6 metrelik dalgalar, sahil yolunu vurdu. Dalgalar nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu, Bulancak ilçesinde Trabzon yönüne, Keşap ilçesinde de Giresun yönüne kapatıldı. Sahildeki Cumhuriyet Parkı, Atatürk Bulvarı, Liman Sahası, Gemilerçekeği bölgesi ile emniyet ve itfaiye binalarında hasar oluştu. Yollarda mahsur kalan 30 araç hasar gördü. Belediye Başkanı Kerim Aksu "Giresun bu tehlikeyi 5 yılda bir yaşıyor. Daha önce 1999 ve 2009'da aynı felaketi gördük. Yoldaki araçlar oyuncak gibi suların önünde savruldu. Bu yol Karadeniz'in iklim şartlarına uygun değil" dedi. Yaklaşık 6 saat kapalı kalan Karadeniz Sahil Yolu çalışmaların ardından yeniden açıldı. Kastamonu'da önceki akşam başlayan ve hızı 50 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle İnebolu ilçesinde dalgalar 5 metreyi buldu. Zaferyolu Caddesi taş ve deniz suyuyla kaplanırken sahildeki kafeteryalar zarar gördü. Rize'de de yağış nedeniyle Fındıklı ilçesindeki Arılı Deresi taşınca bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Fındıklı'da sahilde dalgaların deniz kenarına getirdiği odunları toplamak isteyen Mine Sağlam, dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Çamlıhemşin-Ardeşen yolu ise heyelan nedeniyle 2 saat trafiğe kapandı. Artvin'in Hopa ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle İçkale ve Zalona Dereleri taşınca su köprülerin üzerinden aktı. Yollar ulaşıma kapanırken, Demirciler, Kaleköy ve Çifte Köprü'de dere kenarlarındaki evler boşaltıldı. Hopa-Borçka karayolunu su basarken, trafik aksadı. Arhavi ilçesinde Kaprisya Deresi de taşınca yollar hasar gördü. Dalgalar nedeniyle Karadeniz otoyolunun Arhavi-Hopa çevre yolu geçişi kapandı. İstanbul Sarıyer Rumeli Feneri açıklarında ise çıkan fırtınada savrulan tekneden düşen bir balıkçı denizde kayboldu.


Sabah 


Geri Dön