29 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da arsalarından geçen çevre yolunu kapattırdılar

Şanlıurfa'da arsalarından geçen çevre yolunu kapattırdılar

Şanlıurfa'da arsalarının, kamulaştırılmadan yol yapıldığını iddia edip, açtıkları davayı kazanan aile çevre yolunu kapattırdı



Şanlıurfa'da arsalarının, kamulaştırılmadan yol yapıldığını iddia edip, açtıkları davayı kazanan aile, mahkeme kararının ardından arsalarının etrafını çevirince, çevre yolunun kapanmasına neden oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Şanlıurfa-Diyarbakır ile Şanlıurfa-Mardin kara yolu arasında yapılan, yaklaşık 5 kilometrelik çevre yolunun geçtiği alanda, tapulu arazilerinin bulunduğunu iddia eden aile, avukatları aracılığıyla, Karayolları Genel Müdürlüğü aleyhine "Tapulu taşınmaza el atmanın önlenmesi" davası açtı.

Şanlıurfa 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin, "müdahalenin men'i"ne kararı, Yargıtayca da onaylandı.

Bunun üzerine gayrimenkulün tahliyesi için icra takibi başlattıklarını ve 7 gün içerisinde teslimini istediklerini belirten ailenin avukatı Ahmet Türkmen, bunun ilgili kurumlara da bildirildiğini, 28 Aralık Pazartesi günü de İcra Müdürlüğü aracılığıyla yolun trafiğe kapatıldığını ifade etti.

-ARSANIN ETRAFINA DUVAR ÖRÜLECEK
Söz konusu yol üzerinde ve Şanlıurfa Belediyesince yapılıp, kısa bir süre içerisinde hizmete açılması planlanan şehirler arası otogarın önündeki arsalarının etrafını dün akşam saatlerinde telle çeviren ve "Burası Özel Mülkiyettir Girilmez" yazısı asan aile, bugün de etrafına duvar örmek için malzeme getirdi.

Aile fertlerinden Eyyüp Direkli, söz konusu arsanın yanı sıra yolun altında kalan yerin de dedelerinden kalma mülkleri olduğunu savundu.

Söz konusu alanın 1991'den beri yol olarak kullanıldığını ileri süren Direkli, "Biz de 2007'den itibaren hukuk yolunu seçip, mahkeme açtık ve buranın bize teslim edilmesine mahkeme kararıyla, karar verildi. Dünden itibaren de arsamızı teslim aldık. Artık bundan sonra burası bizim tasarrufumuzdadır" dedi.

"Yıllarca beklediklerini, ancak herhangi bir kurumun kamulaştırma için kendileriyle görüşmediğini" savunan Direkli, "Biz de dünden itibaren arsamızı teslim aldık. Ben de buranın çocuğuyum, yolun kapatılmasını, halkın perişan olmasını istemem. Ancak ne yazık ki bizi bu uygulamayı yapmak zorunda bıraktılar" diye konuştu.

Etrafını kapattıkları bin 595 metrekarelik arsanın dışında, söz konusu yolun başka noktalarında kendileri ve başka kişilerin gayrimenkulünün bulunduğunu iddia eden Direkli, sorunun çözülmemesi nedeniyle yol kenarındaki arsalarını da kullanamadıklarını ve bu nedenle yıllardır mağdur olduklarını ileri sürdü.

Yolun şu anda kapalı olduğunu hatırlatan Eyyüp Direkli, "Eğer bir yetkili bize gelir, uzlaşma veya herhangi bir talepte bulunursa, biz, tabii ki uzlaşma taraftarıyız" dedi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri de sorunu çözmeye çalıştıklarını kaydetti.

Uzlaşma yoluyla sorunun çözülmesini istediklerini belirten yetkililer, sorunun çözülmemesi durumunda karara itiraz edip, mahkemenin yeniden öngöreceği kamulaştırma bedelini ödeyerek, konuyu çözmeye çalışacaklarını bildirdi.

Bu arada, çevre yolunun kapanması nedeniyle daha önce bu yolu kullanan tır, tanker ve kamyon gibi büyük araçlar, kent merkezinden geçen güzergahları kullanmaya başladı.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yola duvar ördüler

Şanlıurfa'da arsalarının kamulaştırılmadan yol yapıldığını iddia edip, açtıkları davayı kazanan aile, mahkeme kararının ardından arsalarının etrafını çevirince, çevre yolunun kapanmasına neden oldu

 Arazi sahipleri, yolun kendilerine ait bölümünü duvar örerek kapattı. Duvarın önüne de ‘Bu alan özel mülkiyettir, girilmez' yazılı tabela asıldı.
Milliyet


Geri Dön