22 / 12 / 2024

Girişimci gençlerin fikirleri Çalık Holding ve YTÜ işbirliği ile hayat buluyor!

Girişimci gençlerin fikirleri Çalık Holding ve YTÜ işbirliği ile hayat buluyor!

Çalık Holding ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “İlk İşim Girişim” yarışmasında beğenilen projelere Çalık Holding, 1 milyon TL’ye kadar finansman sağlama hem de ortak yatırım yapma imkanı sunuyor.



Çalık Holding ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “İlk İşim Girişim” yarışmasında beğenilen projelere Çalık Holding, 1 milyon TL’ye kadar finansman sağlama hem de ortak yatırım yapma imkanı sunuyor.  Buna ek olarak, YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi, projesi en fazla beğeni toplayan girişimci adayına, kuluçka merkezinde bir yıl ücretsiz ofis imkanı sağlıyor.


Başta Türkiye olmak üzere, dünyanın birçok noktasında faaliyet gösteren, yaptığı yatırımlarda önce insana ve topluma fayda sağlayan çalışmalara odaklanan Çalık Holding ve bir asrı geride bırakan tarihiyle, Türkiye’nin köklü üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), iş fikri olan girişimci adaylara yönelik “İlk İşim Girişim” adlı yarışmayı başlattı.


 


“İlk İşim Girişim ve Endüstriyel Rekabetçilik Proje Pazarı” adı verilen yarışmaya; projesine, fikrine güvenen, “kendi işimin patronu olabilir, şirket yönetebilirim” diyen, öğrenci, akademisyen, yeni mezun veya profesyonel gençler katılabilecek. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından finale kalan ilk 10 girişimci adayı, YTÜ Davutpaşa Yerleşkesi Otağ-ı Hümayun'da 22 Mayıs Perşembe günü saat 09:30'da canlı olarak düzenlenecek yarışmada fikirlerini savunacak. Yapacağı sunumuyla 6 kişilik jüriyi ikna eden girişimci adayları, 1 milyon TL’lik büyük yatırımdan faydalanmanın yanı sıra, projelerine Çalık Holding’i ortak etme imkanını da yakalayacak. Ayrıca, yarışmada projesi en çok beğenilen girişimci adayına, YTÜ’nün Teknoloji Transfer Ofisi’nde bir yıl boyunca ücretsiz ofis, altyapı, genel giderler ve mentorluk desteği gibi fırsatlar da sunulacak.


 


Çalık: “Coğrafyamızın daha çok girişimciye ihtiyacı var”


 


Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, yarışmayla ilgili olarak; “Ülkelerin kalkınması ve hayat standartlarının yükseltilmesinde girişimciliğin önemli bir rolü bulunmaktadır. Dünya ekonomisini yönlendiren gelişmiş batı ülkelerine baktığımızda genç girişimci oranlarının yüzde 15 ile 20 arasında değiştiğini görüyoruz. Türkiye’de ise bu oran yüzde 5’in altında seyrediyor. Yenilikçi fikirler üreterek ülkemize ve çevre coğrafyaya katma değer sağlayacak, risk alabilen, cesaretli girişimcilere ihtiyacımız var.  Ülkemiz insanının ve insanlığın hayat standartını yükseltecek, önemli projeler geliştirecek kabiliyete sahip gençlerimize destek olmak ve onları yüreklendirmek için ‘İlk İşim Girişim Yarışması’nı başlattık. Bu proje ile Türkiye’nin yarını olan genç müteşebbis arkadaşlarımıza fırsat kapısı açacağımıza inanıyorum’ dedi. Yıldız Teknik Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Cengiz Kaya da “İlk İşim Girişim’i bir kereye mahsus bir etkinlik olmaktan çıkarıp, stratejik ortağımız Çalık Holding ile yıllar boyunca devam edecek bir organizasyon serisi olarak ilk adımı atıyoruz. Umuyoruz ki; girişimciliğin zorlu maratonunda deniz yıldızı hikâyesinde olduğu gibi, birkaç yıldızı da denize kazandırırız” diye konuştu. 


 


Çalık Holding hakkında


Temelleri 1981 yılında atılan ve enerji, inşaat, tekstil, finans, madencilik ve telekom sektörlerinde faaliyet gösteren Çalık Holding bugün, uluslararası bir sanayi grubu olarak 17 ülkede yaklaşık 24 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu ve K. Afrika’daki öncü Türk yatırımcılardan biri olan Grubun konsolide aktif büyüklüğü, 7,5 milyar dolar mertebesindedir. İtibarı, güvenilirliği ve güçlü finansal yapısı ile tanınan Çalık Holding, sahip olduğu köklü kurumsal yapısı, zengin kurum kültürü ve yüksek nitelikli insan kaynağı ile odaklandığı ana sektörlerde lider ve güçlü bir oyuncu olarak ön plana çıkmaktadır.


 


Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi hakkında


Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, akademi-sanayi koordinasyonunu verimli kılmayı şiar edinmiş, araştırma çalışmalarını ticari ve danışmalık kapsamında destekleyen; bilgilendirme, eğitim, proje destekleri, işbirliği, fikri sınai mülkiyet hakları, girişimcilik ve şirketleşme üzerine faaliyetler icra eden dinamik bir oluşumdur. 100 yılı aşan bir geçmişe sahip Yıldız Teknik Üniversitesi; 30.000 öğrencisi, 3.000’e yakın akademik ve idari personeli, 10 Fakültesi, 3 Yüksekokulu ve 2 enstitüsü ile eğitim ve araştırmada nitelik ve nicelik olarak dünya standartlarını yakalamayı hedefleyen, nitelikli insan gücü yetiştiren, bulunduğu yöreye ve topluma her anlamda katkı sağlayan modern bir üniversite olma yolunda ilerlemektedir.



Geri Dön