27 / 04 / 2024

Global Yatırım Holding ilk 3 ayda gayrimenkullerinden 5.3 milyon TL gelir elde etti!

Global Yatırım Holding ilk 3 ayda gayrimenkullerinden 5.3 milyon TL gelir elde etti!

Global Yatırım Holding (GYH), 2021'in ilk üç ayını kapsayan finansal sonuçlarını duyurdu. Şirket, gayrimenkul iş kolunda 5,3 milyon Türk Lirası gelir ve 0,4 milyon Türk Lirası FAVÖK kazandı. 



Global Yatırım Holding (GYH), 2021'in ilk üç ayını kapsayan finansal verilerini duyurdu. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; çeşitli alanlardaki yatırımlarıyla 4 kıta ve 12 ülkede faaliyettte bulunan grup, ilk çeyrekte 73,6 milyon Türk Lirası tutarındaki IFRIC 12 etkisi hariç bırakıldığında, 2020'ye göre yüzde 5 geriledi ve 307 milyon Türk Lirası tutarında konsolide gelir elde etti. Yine aynı süreçte grup, 2020'nin ilk çeyreğindeki 85,1 milyon Türk Lirası'na kıyasla 46 milyon Türk Lirası bedelinde amortisman, faiz ve vergi öncesi operasyonel kar (FAVÖK) kazandı.

Şirketin birçok faaliyet alanı Kovid-19 salgınından olumsuz etkilendi. Bunlardan biri de gayrimenkul faaliyetleri oldu. 

Gayrimenkul iş kolunda 2020'nin aynı dönemine göre sırasıyla 9,8 milyon Türk Lirası ve 3,9 milyon Türk Lirası'na kıyasla 5,3 milyon Türk Lirası gelir ve 0,4 milyon Türk Lirası FAVÖK kazandı. 

Global Yatırım Holding ilk 3 ayda gayrimenkullerinden 5.3 milyon TL gelir elde etti!

Operasyonel performans kapsamında koronavirüs salgınına karşı uygulanan tedbirler sebebiyle gerileyen kira gelirleri ve gayrimenkul satışlarından elde edilen gelirler etkisini gösterdi.

Sonuçlara ilişkin açıklamalarda bulunan Global Yatırım Holding Mali İşler ve Finansman’dan sorumlu Grup Direktörü Ferdağ Ildır, “İlk çeyrek performansı COVID-19’dan etkilenmeye devam etti. Dinamik iş modelimiz sayesinde, uzun vadeli hedeflerimizi etkilemeden, krizin etkilerini olabildiğince azaltmak için hızlı önlemler aldık. Önceliğimiz; bilançomuzu güçlü tutmak, sermaye dağıtımına yönelik disiplinli yaklaşımımızı sürdürmek ve tüm şirketlerimizde 2021 yılı için nakit akışı yaratmak. Ayrıca tüm operasyonlarımızda temkinli ve etkin bir yönetim yaklaşımı uygulanacak. Geçmişte birçok krizi atlattık. Özellikle bu, şimdiye kadarki en uzun ve en bilinmeyen olanı. Geçmişte bize iyi hizmet eden sağlam temellerimiz, bugün ve gelecekte bize yine yol gösterecek.” şeklinde konuştu.

Mehmet Kutman: Ticari gayrimenkulde ciddi düşüş bekleniyor! 

 


Geri Dön