27 / 04 / 2024

Glospan Ahşap Sanayi ile Kerem Gönlüm, mobilyada zirvede!

Glospan Ahşap Sanayi ile Kerem Gönlüm, mobilyada zirvede!

Glospan Ahşap Sanayi ile mobilya sektörüne adım atan 12 Dev Adam'ın en tecrübeli isimlerinden Milli Basketbolcu Kerem Gönlüm, 5 milyon Euro'luk yatırım yaptıklarını ve Orta ve Doğu Avrupa ile Ortadoğu'nun en büyük panel boya tesisini kurduklarını söylüyor



 Kadına yönelik işletme kârlı

Sizce hangi sektörde iyi para kazanılır Başka yatırım planınız var mı

istanbul'da her şeyden para kazanabilirsin gibi geliyor. Çok değişik bir yer. Ama garanti istiyorsan bebek ve kadına yatırım yapacaksın. Kadına yönelik açılan bir işletme asla zarar etmez bence. Sonu yok. Gıda da çok önemli. Ulus olarak boğazımıza düşkünüz. Belçika'da 2 ay tedavi gördüm. Eşimle marketten alışveriş yaparken insanlar garip garip aldıklarımıza bakıyordu. Onlar bir brokoli, bir havuç haşlayıp yanında etle geçiştiriyor. Türkler yemek konusunda bir numara.


Anadolu Efes ve Milli Takım'm tecrübeli oyuncusu Kerem Gönlüm, basketbolü bıraktıktan sonra mobilya sektöründe büyümeye karar verdi. Aralık 2010'da kurulan Glospan Ahşap Sanayi'ne ortak olan Gönlüm ile yatırım planlarını konuştuk:

Glospan, sektörün hangi alanında faaliyet gösteriyor

İnsanlar kereste tüccarı gibi görmeye başladı beni ama alakası yok. Hazır olan MDF lam ve sunta lamı alıp yüzeyini boyayarak paneli katma değerli hale getiriyoruz. Bu ürünler de genellikle yemek, oturma, yatak takımları, banyo ve mutfak dolaplarının ağırlıkla yüzey kısımları ve kapaklarında kullanılıyor. Yani ürünü işleyip satıyoruz.

'HİSSEDİYORUM, BU İŞİMİZ ÇOK BÜYÜYECEK'

 Bu işe nasıl girdiniz

Eniştem Kerem Sözeri uzun süredir bu sektörün en büyük firmasında çalışıyordu; ayrıldı ve kendi firmamızı kurduk. Salih Benli, İbrahim Tez ve iki İranlı ortak da bizimle birlikte. 34 yaşındayım. 3-4 yıl daha basketbol oynayabilirim ama kariyerimi noktalamam gerekecek. Fakat sporcuyum; ticarete uzağım. Suiistimal olabiliyor bu nedenle. Eniştem işin içinde olduğu için güvende hissettim ve bu alana yöneldim.

Üretim kapasiteniz nedir Ne kadar yatırım yaptınız

Çerkezköy'de bir üretim tesisi kiraladık ve yurt dışından makine paktı getirdik. 4-5 aydır faaliyetteyiz. Kiralar ve diğer birkaç unsuru da bu yatırımlara eklersek 5 milyon Euro'yu bulduk. 185 metrelik üretim hattımız var. Türkiye'deki en uzun panelleri üretiyoruz. Günlük 5 bin adet boyalı panel üretim kapasitemiz ile Orta ve Doğu Avrupa ile Ortadoğu'nun en büyük panel boya tesisini kurduk. Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika'ya ihracatımız var. En önemli pazarlarımız İran, Irak, Rusya ve Balkanlar. Türkiye'de de büyük firmalarla çalışıyoruz.

Bir aşamadan sonra mobilyada marka yaratma gibi bir planınız var mı

Tabii ki. Bugün bulunduğumuz aşamada kalmayacağız. Piyasada belli bir yere gelip inşaat sektörüyle projelerde ortak işler yaptıktan sonra, kendi mobilya markamızı oluşturma hedefimiz var. Amaçlarımızdan biri de 3-4 sene sonra büyük bir MDF fabrikası kurmak. Büyük düşünüyoruz. Ben de hissediyorum; bu işte çok büyüyeceğiz.

 
Menekşe Ataselim / Habertürk


Geri Dön