17 / 05 / 2024

Göçebelerin gayrimenkul alımlarına özel düzenleme getirilmeli!

Göçebelerin gayrimenkul alımlarına özel düzenleme getirilmeli!

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir, Suriye gibi göcebeleştirilen ülke vatandaşlarına gayrimenkul alımlarında özel düzenlemeler getirilmesini istedi. Bilge Özdemir yazılı bir açıklamada bulundu. İşte o yazı:



Uluslararası iş kanunu ile iş dünyası için  yasal boyutda önemli atılım yapan Türkiye'nin uluslararası gayrimenkul trendine yön verebilmesi için yasal/hukuki düzenlemelere girmesini öneriyorum.


Uygulama yönü ile ilk olmasını önerdiğim özellikle Körfez ve Ortadoğu coğrafyasında konumlu vatansız, ülkesiz, göçebeleştirilen  ülke vatandaşlarının Türkiye'de gayrimenkul alımına yönelik düzenlemelerin yapılması ihtiyacı olduğunu ve potansiyelin varlığını görüyorum.


Mütekabiliyet yasasının işlemesinin mümkün olmadığı  Suriye gibi göcebeleştirilen ülke vatandaşlarına gayrimenkul alımlarında özel düzenlemeler getirilmeli.


Ülkesizleştirilen toplumlar; gayrimenkul alabilmek için Türkiye'de şirket kurma veya başkası üzerine sözleşme yapıp evlilik yolu ile çareler üretmeyi denemektedir.


Stratejik, ulusal tehlike arz etmeyen bölgelerde göçebeleştirilen ülke vatandaşlarına özellikle " konut " alımında istisna sağlanmasını önermekteyim.


Yabancı ülke vatandaşlarına gayrimenkul alımında Uzun süreli oturma ve vatandaşlık hakları değerlendirilmelidir.


Bilge Özdemir

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü


Geri Dön