29 / 07 / 2024

göçebelerin konut alımı

göçebelerin konut alımı

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir, Suriye gibi göcebeleştirilen ülke vatandaşlarına gayrimenkul alımlarında özel düzenlemeler getirilmesini istedi. Bilge Özdemir yazılı bir açıklamada bulundu. İşte o yazı:

Sağlık Bakanlığı 1468 personel alımı yapacağını duyurdu!

T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 2022 yılı Eski Hükümlü/TMY statüsünde sürekli işçi (temizlik görevlisi) yedek alımı göreve başlama işlemleri açıklaması yapıldı. Buna göre, başvurular nereden ve nasıl yapılacak ve özel şartlar neler olacak?

4 kamu kurumuna personel alımı yapılacak!

Lüleburgaz Belediye Başkanlığı, Esenköy Belediye Başkanlığı, Göynücek Geldingen Sulama Birlik Başkanlığı, Fethiye Polisevi İşletmeciliği'ne personel alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre, personel alımı kontenjan ve şartları neler? Başvuru nitelikleri neler? 

Konut alım satımında 'ekspertiz raporu' gündemde! Kaçak işlemlerin önüne geçilecek!

Konutta vergilerin tam olarak ödenebilmesi için alım-satım sırasında 'ekspertiz raporu' istenmesi gündeme geldi. Peki süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı yapacağını duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) personel alımı için geç başvurular başladığını açıkladı. Yapılan duyuruda hangi şehirlerden personel alımı yapılacağı ve başvuru şartlarının neler olacağı belirtildi. Buna göre kimler başvuru yapabilir?

'Konutta nakit alım fırsatı' diyen Uzman isim tarih verdi! Konut fiyatlarındaki makas kapanacak!

Endeksa’nın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, TÜİK’in açıkladığı Nisan 2024 Konut Satış İstatistiklerini ve güncel konut fiyatlarındaki değişimi değerlendirerek, konutta nakit alım fırsatı olduğunu belirtti.

Konut alımı karşılığı verilen vatandaşlık fahiş fiyatları tetikledi!

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, fahiş fiyatlara ve enflasyona değinerek, konut alımı karşılığı verilen vatandaşlığın fahiş fiyatlara neden olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Pegasus Havayolları açıkladı! Pegasus yetiştirmek üzere pilot alımı yapacak...

Pegasus Havayolları tarafından yayınlanan ilan kapsamında yetiştirilmek üzere pilot alımı yapılacağını açıkladı. Buna göre, personel alımı başvurusu nasıl yapılacak ve başvuru şartları neler?

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'lik kısmını alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları netlik kazandı.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

göçebelerin konut alımı Haberi

göçebelerin konut alımı

Uluslararası iş kanunu ile iş dünyası için  yasal boyutda önemli atılım yapan Türkiye'nin uluslararası gayrimenkul trendine yön verebilmesi için yasal/hukuki düzenlemelere girmesini öneriyorum.


Uygulama yönü ile ilk olmasını önerdiğim özellikle Körfez ve Ortadoğu coğrafyasında konumlu vatansız, ülkesiz, göçebeleştirilen  ülke vatandaşlarının Türkiye'de gayrimenkul alımına yönelik düzenlemelerin yapılması ihtiyacı olduğunu ve potansiyelin varlığını görüyorum.


Mütekabiliyet yasasının işlemesinin mümkün olmadığı  Suriye gibi göcebeleştirilen ülke vatandaşlarına gayrimenkul alımlarında özel düzenlemeler getirilmeli.


Ülkesizleştirilen toplumlar; gayrimenkul alabilmek için Türkiye'de şirket kurma veya başkası üzerine sözleşme yapıp evlilik yolu ile çareler üretmeyi denemektedir.


Stratejik, ulusal tehlike arz etmeyen bölgelerde göçebeleştirilen ülke vatandaşlarına özellikle " konut " alımında istisna sağlanmasını önermekteyim.


Yabancı ülke vatandaşlarına gayrimenkul alımında Uzun süreli oturma ve vatandaşlık hakları değerlendirilmelidir.


Bilge Özdemir

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış...