30 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.



Ülke genelinde konut satışları düşüşe geçerken, geçen sene Kıbrıs'ta konut alım satımlarında rekor kırıldı. Konut yatırımcıları, yatırımlarını Kıbrıs'a yapmaya başladı. 

KIBRIS'TA KONUT ALIM SATIMINDA REKOR KIRILDI

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında, toplam değeri 5 milyar 600 milyon Euro’yu bulan 25 bin 400 taşınmaz mal alım-satımı yapıld.

Konut alış satışlarındaki bu yükseliş eğiliminin konut alışverişlerinden kaynaklandığını ve bunun sektördeki alışverişlerin toplam değerinin yüzde 61’ini teşkil ettiği belirtildi. Öte yandan Limasol bölgesinin yüzde 41 oranıyla toplam satışlarda başı çektiği kaydedildi.

Kıbrıs ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

KIBRIS YATIRIMCILARIN GÖZDESİ OLDU!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

Kıbrıs, dünyanın en çok kazandıran gayrimenkul pazarlarından biri olarak öne çıkıyor. En son 5 yıl önce Eurostat verilerine göre kira çarpanında 20 yılla Avrupa’da ilk 10’a giren ülkenin bugün ilk 3 ülke arasında olduğu tahmin ediliyor.

Özge Özler Real Estate Kurucusu Özge Özler, “Akdeniz’deki en düşük fiyatlara sahip toprak parçası olan Kıbrıs, yatırım potansiyeli anlamında döviz bazında yüzde 150’ye varan değer artışı sunuyor” dedi.

Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı yapmak Türkiye’ye göre neden daha cazip? Özler, şöyle yanıtlıyor: “Türkiye’de 3 milyon TL’ye İstanbul’da Bağdat Caddesi’nde ev bulamazsınız ancak Kıbrıs’ta her bütçeye uygun ev var ve dövizle yüksek kira getirisi söz konusu.'' dedi. 

Kıbrıs'ta kanun değişiyor, Türk yatırımcıların önü açılıyor!

Geri Dön