02 / 05 / 2024

Godiva ilk mağazasını Nişantaşı'nda açtı

Godiva ilk mağazasını Nişantaşı'nda açtı

Belçikalı lüks çikolata devi Godiva, Türkiye'deki ilk mağazasını İstanbul Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde açtı



Çikolata devinin Pazarlamadan Sorumlu Grup Başkanı Jim Zaza mağazada müşterileriyle bizzat ilgilendi, çikolata ikram etti. SABAH'a konuşan Zaza, "Doğru lokasyon bulduğumuz sürece mağaza açmaya devam" dedi

Ülker'in 2007 yılının sonunda satın aldığı Belçikalı lüks çikolata devi Godiva, Türkiye'deki ilk mağazasını İstanbul Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde açtı. Yüksek satışlarla işe başlamak için açılışı Ramazan Bayramı öncesine getiren Godiva'ya gittiğimizde karşımıza yurtdışından gelen özel misafirine mağazayı gezdiren markanın Pazarlamadan Sorumlu Grup Başkanı Jim Zaza çıktı. Zaza, mağaza içindeki kafede kahvesini yudumlarken Türkiye planları ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

TÜRKLER DENEMEYİ SEVİYOR
Türkiye'ye ilk adımı Nişantaşı'ndaki mağazayla attıklarını dile getiren Zaza, Türkiye'yle ilgili çok heyecanlı. Pepsi Türkiye eski Başkanı iken Godiva'ya transfer olan ve iki yıldır markanın pazarlamasını üstlenen Zaza için Türkiye ayrı bir vaka çalışması. Türklerin yüzde 70'inin satın alma kararını girdiği mağaza ya da markette yaptığını dile getiren Zaza, bu yüzden İstanbul'da açılan ilk mağazayı da geniş ve ferah şekilde dizayn etmiş. Zaza, "Bu mağazada satın almak istediğiniz çikolatayı kahvenizi yudumlayıp tadabilir ondan sonra satın alabilirsiniz. Türk müşteri de bunu seviyor" dedi. Zaza için mağazalaşmak sorun değil asıl sorun lokasyon. "Uygun lokasyon bulduğumuz taktirde mağaza sayısı ile ilgili sınırımız yok" diyen Zaza, Bağdat Caddesi ve İstinyePark'ın hem müşteri trafiği hem de satın alma harcamaları açısından çok doğru lokasyonlar olduğunu dile getirdi. Zaza, "Ama buralarla kendimizi kısıtlamıyoruz. Marka çikolata satın alabilecek tüketicilerin bulunduğu her lokasyona bakıyoruz" diye konuştu.

CEO'LARA LAYIK TAT
Godiva'da çikolata hediyelik ve ikramlık diye ikiye ayrılmış. En çok şirketlere özel çikolata işi üzerinde duruyorlar. Satışların artırılmasında şirketlere özel çikolata işinin ciddi bir hacim yaratacağını dile getiren Zaza, "Ramazan'ı atlattıktan sonra bu işe odaklanacağız. Zaten toplu hediyelik işinin uzun zamandır üzerinde duruyoruz. Özel paketler hazırlıyoruz" dedi.

1000 euroluk tepsi içinde çikolata paketi
Mağazada en düşük paket içinde 10 adet aromalı çikolata bulunan 20 liralık fix adlı ürün. En pahalı ürün paket ise up premium kategoride yer alan kilosu 294 liralık mix paket. Hediyelik çikolataların hazırlandığı gümüş Cristopher markalı tepside sunulan çikolatanın fiyatı ise bin 500 liraya geliyor. Özel müşteriler için yurtdışından getirilen ve henüz gümrükte bekleyen 1000 euroluk tepsi ise bayrama yetiştirilecek. Görüştüğümüz satış temsilcisi şu ana kadar mağazanın devamlı kalabalık olduğunu belirterek, "Büyük şirketler özel müşteriler ve üst düzey çalışanları için 75 TL'lik, 100'erli ve 200'erli haldeki paketler sipariş ediyor. Bir yandan da mağazaya gelen müşteriler bayrama özel hediyelik bayram çikolatası alışverişi yapıyor" diye konuştu

Fondüye batırılmış tek çilek 4 lira
ABDİ İpekçi Caddesi üzerindeki Godiva mağazasına girdiğinizde sizi onlarca aromanın karışımından oluşan bir koku karşılıyor. Hem şık paketlenmiş hem de adet olarak satın alınabilecek tarzda vitrine konulmuş onlarca çeşit çikolata va kaplamalı ürünün yer aldığı 21 derecede soğutulan mağazada ufak bir de kafe alanı var. Satın alacağınız çikolatayı kahvenizle birlikte tadabiliyorsunuz. Mağazada Fransızca, İngilizce, Arapça konuşan elemanlarla karşılaşabilirsiniz. Mağazanın girişinde caddeye bakan tarafında taze meyveler fondüye batırılıp müşterilere servis ediliyor. Çikolataya batırılmış tek bir çileğin fiyatı ise 4 lira.
Sabah/Pınar Çelikel

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Godiva, ilk mağazayı Nişantaşı´nda açtı

ÜLKER´in, 2007 yılında bünyesine kattığı lüks çikolata markası Belçikalı Godiva´nın, Türkiye´deki ilk mağazası, İstanbul Nişantaşı´nda kapılarını açtı.

Yıldız Holding Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, Godiva´nın Türkiye´ye resmen geldiğini belirterek, ilk mağazanın Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi´nde açıldığını bildirdi. Godiva´nın Brüksel´de üretime devam ettiğini, sendika ile yaşanan pürüzün de giderildiğini belirten Ülker, Belçikalı´ların yabancı sermayeye çok sıcak davrandığını, fabrikada yaşanan problemin ise sezon dışında olduğu için üretime etkisinin bulunmadığını anlattı. Godiva´nın artık Türkiye´ye resmen geldiği bilgisini veren Ülker, "Godiva Türkiye´de çok sık soruluyordu. İstanbul´da iki lokasyon düşündük. Biri de Akmerkez olacak" diye konuştu.
Hürriyet


Geri Dön