02 / 05 / 2024

GOF zorda olanın kirasını ödüyor

GOF zorda olanın kirasını ödüyor

Türkiye'de 161 şubesi olan Ankara merkezli Garanti Online Fatura (GOF), kirasını ödeyemeyenin yerine kirayı ödüyor, daha sonra taksitle geri alıyor



Kiracılar, Garanti Online Fatura A.Ş. (GOF) olarak bilinen ofislerden, kira ödemelerini taksitlendirebilecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) denetiminde olduklarını belirten GOF'nin Genel Müdürü Tarık Yılmaz, şirketin TEB ve Asya Finans gibi kurumlarla anlaşmaları olduğunu, bu banka müşterilerinin her türlü bankacılık işlemlerini GOF ofislerinden yapabildiklerini belirtti.
Yılmaz, kriz döneminde neden kira ödemelerini taksitlendirme hizmeti vermeye başladıklarını şöyle açıkladı:
“Bizim şirketimiz ticari hayatın içinden, insanlarımızın ihtiyaçlarından doğdu.

‘Hizmetler ihtiyaçtan doğdu'
Bu tür şirketler dünyada da var. İnsanlar bankacılık hizmetlerini sadece banka kanalıyla almıyorlar. İnsanların bankalarda özellikle gecikmiş faturalarını ödemede büyük sıkıntılarla karşılaştıklarını gördük. Bunun ötesinde mesai saatleri dışında işlem yapma olanağı veriyoruz.
Şu günlerde insanlarımız işsizlik problemleriyle karşı karşıya kaldıklarından ödemelerinde zorlanıyorlar. Kira ödemeleri de bunlardan biri. Biz de bu ihtiyaçları gözönüne alarak hizmet veriyoruz.”
Kirasını ödeyemeyen kişilerin kiralarını onlar adına ödeyip tahsilatı bir ay sonra gerçekleştiren GOF, KGS, OGS, EFT, özel sigorta hizmetleri, araba kiralama, TTnet, Digiturk, D-Smart kurulum ve abonelik işlemleri, havale, kredi kartı başvuruları, kargo hizmeti, otobüs, uçak bileti alımı gibi alanlarda aracılık yapıyor. GOF Genel Müdürü Yılmaz, Türkiye genelinde 161 olan şube sayılarını 2009'da İstanbul'da 500, Türkiye genelinde ise 1000'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Yılmaz, işsizliğin artmasıyla fatura ödeme ofisi açma talebinin arttığını belirtti.

Milliyet


Geri Dön