28 / 04 / 2024

Gökçeada ve Bozcaada'da 22 turizm tahsisi ihaleye çıkıyor!

Gökçeada ve Bozcaada'da 22 turizm tahsisi ihaleye çıkıyor!

Turizmde her geçen gün daha değerli bir konuma sahip olan Bozcaada ve Gökçeada'da Hazine'ye ait 22 taşınmaz, turizm yatırımına yönelik ihaleye çıkıyor. Yatırımcılar için son başvuru tarihi 10 Ağustos....



Bozcaada ve Gökçeada'da Hazine'ye ait 22 taşınmazın turizm yatırımcılarına tahsisi konusunda ihale kararı çıktı. Yatırımcıların Kamu Taşınmazları'nın Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve -Esaslar çerçevesinde 10 Ağustos tarihine kadar çanakkale Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekiyor.

Ancak Bozcaada İlçesi, Alaybey Mahallesi, çapraz mevkiinde bulunan 6 adet taşınmazın imar durumu bölümü, imar planı mahkemeler tarafından iptalinin ardından Bozcaada ve Gökçeada'daki Hazine'ye ait arsaların turizm amaçlı olarak ihaleye çıkması, bölgedeki çevre örgütlerinden tepki görüyor. Her iki adanın da özgün kimliğinin korunmasını isteyen çevreciler, apar topar başlayan ihale sürecinden rahatsız olduklarını ve ihale sonrasında konuyu yargıya götürmeye hazır olduklarını dile getiriyor.

Habertürk


Geri Dön