28 / 04 / 2024

Gökçeada'da inşaatlar mercek altında!

Gökçeada'da inşaatlar mercek altında!

Gökçeada'da inşaatlar mercek altına alınıyor. Çanakkale Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, "Beton kirliliği ve kaçak konutlarla mücadelede kararlıyız. Projeye uygun hareket etmeyen inşaatlar mühürlenir" dedi.



İmar usulsüzlüklerine geçit vermeyeceklerini belirten Gökçeada Belediye Başkanı Çetin, "Beton kirliliği ve kaçak konutlarla mücadelede kararlıyız. Projeye uygun hareket etmeyen inşaatlar mühürlenir" dedi. Çanakkale'nin turizmde parlayan yıldızı Gökçeada'ya olan talebin artması inşaat sektörünü harekete geçirdi. Birbiri ardına başlayan projeler ile ada'da modern yapılar yükselmeye devam etlerken rant kaygıları bazı usulsüzlükleri de beraberinde getirdi. Ancak kısa bir süre önce göreve gelen Gökçeada'nın yeni başkan ve meclisi, bakir adada beton kirliliği, imara aykırı yapı ve kaçak konutlarla mücadelede kararlı. 


29 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkarak başkanlık koltuğuna oturan Ünal Çetin, ilk iş olarak devam eden inşaatları mercek altına aldı. Belediye ekiplerinin denetimleri sonucunda acı gerçekle yüzleşildi. 

Birçok yapının projeye uygun hareket etmediği tutanakla tespit edilirken, imar planına aykırı hareket eden 5 dolayında inşaat mühürlenerek yapımı durduruldu. 


Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunun altına çizen Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ise, kanunlar çerçevesinde hareket ettiklerini belirterek hiçbir kurum, firma yada kişiye taviz verilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı. Diğer tüm belediyeler gibi meclis kararlarının ve imar kanunlarının uygulandığını belirten Başkan Çetin, adanın gelişerek kalkınması için çalıştıklarını ancak kendi dönemleri öncesi ya da sonrasında yapılan binalarda herhangi bir usulsüzlüğe göz yummayacaklarını söyledi. 



İhlaller cezasız kalmayacak 


Mühürlenen inşaatlarla ilgili olarak proje plan tadilatına gidileceği ve gerekli düzeltmelerin yapılması halinde yeniden inşaat izni verilerek çalışmalara kaldığı yerden devam edileceği öğrenildi. Zayıf olan teknik kadrosunu güçlendiren belediyenin, inşaatlarda denetimlerini yoğunlaştırdığı bildirildi. Proje plan tadilatıyla giderilemeyecek derecedeki büyük ihlallerin, binaların kısmen ya da tamamen yıkılmasına neden olabileceği öne sürüldü. 



Milliyet Ege


Geri Dön