03 / 05 / 2024

Gökçeada'ya iki yeni okul yapılacak!

Gökçeada'ya iki yeni okul yapılacak!

Ak Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Gökçeada'nın en önemli ihtiyaçları arasında yer alan, okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığından 21 milyon lira ödenek çıkartıldığını bildirdi...




Ak Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Gökçeada'nın en önemli ihtiyaçları arasında yer alan, okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığından 21 milyon lira ödenek çıkartıldığını bildirdi.


İlçeye Anadolu Öğretmen Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi olmak üzere 2 yeni okul kazandırmanın sevincini yaşadıklarını belirten Kaşdemir, şunları kaydetti:


"Anadolu Öğretmen Lisesi 24 dersliğe sahip olacak. Aynı zamanda bünyesinde 200 öğrencilik pansiyon binası ve okulumuz için bir de spor salonu yapılacak. Endüstri Meslek Lisesi ise 16 derslik ve 1 atölyeden oluşacak. Gökçeada'da eğitim hayatına önemli katkıları olacağını düşündüğümüz bu yeni yatırımların 2016 yılında bitirilerek öğrenci almaya başlaması planlanmaktadır. Yeni okullarımızın ada halkımıza ve tüm Çanakkaleli hemşehrilerimize hayırlı, Uğurlu olmasını temenni ederim." 



AA


Geri Dön