17 / 05 / 2024

gökçeadadaki okul sayısı

gökçeadadaki okul sayısı

Ak Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Gökçeada'nın en önemli ihtiyaçları arasında yer alan, okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığından 21 milyon lira ödenek çıkartıldığını bildirdi...

Türkiye’de ilk kez satılık vasıta ilan sayısı 1 milyona yaklaştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen otomobil fiyatlarında düşüş devam ederken, Türkiye’de ilk kez satılık vasıta ilan sayısı 1 milyona yaklaştı. 

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Kısa çalışma ödeneğinde gün sayısı değişecek...

Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ile birlikte kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğu açıklandı. İşte haberin detayları...

İş ilanı sayısı en çok inşaat sektöründe arttı!

Kariyernet'in İstihdam Endeksi'nin 2023 yıl sonu verilerine göre iş ilanı sayısı en çok artan pozisyon grubu inşaat oldu.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar peş peşe siliniyor. Açıklanan rakamlara göre, 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de elektrikli otomobil sayısında büyük artış! 9 ayda 3,5 katına çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı, kullanımı artan Togg'un da katkılarıyla 2023 yılının 9 aylık döneminde 3,5 katına çıkarak, eylül sonu itibarıyla 51 bin 219'a çıktı.

Bağ-Kur'lular için prim gün sayısının 7200'e indirilmesiyle hemen emekli olunabilecek mi?

TBMM'nin açılmasını takiben, BAĞ-KUR'da prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi hakkındaki yasa teklifi masada olacak. Bu değişiklikten yaklaşık 1 milyon BAĞ-KUR'lunun yararlanması öngörülüyor. İşte konu ile ilgili ayrıntılar....

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Konut sahibi ve kiracı davaları mahkemeleri kilitlerken, günlük kiralık dairelerin yıldızı parladı. Aylık kira fiyatlarını 2 katına çıkaran günlük kiralıkların sayısı 24 bine ulaştı.

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

Türkiye’deki dolar milyoneri sayısı açıklandı! Bu rakamı görenleri dudağı uçuklayacak!

Credit Suisse'in 2023 Küresel Servet Raporu'na göre 2022'de dünyadaki milyoner sayısı azaldı. Türkiye'deki dolar milyoneri sayısı ise 61 bin kişi oldu.

gökçeadadaki okul sayısı Haberi

gökçeadadaki okul sayısı


Ak Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Gökçeada'nın en önemli ihtiyaçları arasında yer alan, okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığından 21 milyon lira ödenek çıkartıldığını bildirdi.


İlçeye Anadolu Öğretmen Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi olmak üzere 2 yeni okul kazandırmanın sevincini yaşadıklarını belirten Kaşdemir, şunları kaydetti:


"Anadolu Öğretmen Lisesi 24 dersliğe sahip olacak. Aynı zamanda bünyesinde 200 öğrencilik pansiyon binası ve okulumuz için bir de spor salonu yapılacak. Endüstri Meslek Lisesi ise 16 derslik ve 1 atölyeden oluşacak. Gökçeada'da eğitim hayatına önemli katkıları olacağını düşündüğümüz bu yeni yatırımların 2016 yılında bitirilerek öğrenci almaya başlaması planlanmaktadır. Yeni okullarımızın ada halkımıza ve tüm Çanakkaleli hemşehrilerimize hayırlı, Uğurlu olmasını temenni...