08 / 10 / 2024
fuzul

Günübirlik ev kiralamaları korsan emlakçıların sayısını artırdı! 

Günübirlik ev kiralamaları korsan emlakçıların sayısını artırdı! 

Günübirlik kiralanan evlerin sayısı 30 bine yaklaşırken bu durum emlak sektöründe kiralık konut bulma sıkıntısına, kira artışlarına ve korsan emlakçı faaliyetlerinin yaygınlaşmasına yol açtı.




Özellikle otel masraflarını azaltmak isteyenler günübirlik evleri tercih ediyor. Son zamanlarda çok talep gören bu evlerin sayısı 30 bine ulaştı. Bu durum bu durum emlak sektöründe kiralık konut bulma sıkıntısına, kira artışlarına ve korsan emlakçı faaliyetlerinin yaygınlaşmasına yol açtı. 1 Ocak 2024 itibarıyla, günübirlik kiralama için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin belgesi alınması zorunlu hale getirilecek ve bu kapsamda günübirlik kiralamalara 100 bin lira ceza kesilecek. 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu sosyal medya hesabından günübirlik ev ve cezasınıa değindi. 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu izinsiz kiralama yapanlara 100 bin lira, tekrar eden ihlallerde ise 500 bin lira ceza uygulanacağını, 4’ten fazla izinsiz kiralama yapanlara ise 1 milyon lira ceza verileceğini hatırlattı. İşte Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu
@eyupogluisikgor

Günübirlik Ev Kiralamalarına 100 Bin Lira Ceza: Düzenleme yakın bir tarihte Resmi Gazetede yayınlanacak!

Günübirlik kiralanan evlerin sayısı, özellikle tatil masraflarını azaltmak isteyenler ve otelde kalmayı tercih etmeyen tatilciler nedeniyle 30 bine ulaştı. Antalya gibi turistik bölgelerde ev sahipleri, günlük 1.500 ila 10 bin lira arasında kazanç elde edebiliyor.

Ancak, bu durum emlak sektöründe kiralık konut bulma sıkıntısına, kira artışlarına ve korsan emlakçı faaliyetlerinin yaygınlaşmasına yol açtı. 1 Ocak 2024 itibarıyla, günübirlik kiralama için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin belgesi alınması zorunlu hale getirildi. İzinsiz kiralama yapanlara 100 bin lira, tekrar eden ihlallerde ise 500 bin lira ceza uygulanacak. 4’ten fazla izinsiz kiralama yapanlara ise 1 milyon lira ceza verilecek.

Ünlü analistten, ev sahibi olmak isteyenlere uyarı: 'Buralar alım fırsatıdır'

Ev sahiplerinin bu oyununa dikkat! 7 günlük süreyi kaçırınca kendinizi kapının önünde bulabilirsiniz!

Geri Dön