21 / 05 / 2024

Kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe takılanların sayısı patlama yaptı!

Kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe takılanların sayısı patlama yaptı!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip başlatılanların sayısı artmaya devam ediyor. Geçen yılın aynı dönemine göre borcunu ödeşemeyenlerin sayısı bu yıl patlama yaptı.



Yüksek kredi faizlerine rağmen vatandaş kredi ve kredi kartı kullanmaktan vazgeçemiyor. Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu,Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin verilerine bir tablo haline getirerek rakamları açıkladı.

Ekonomist Babuşçu  https://twitter.com/senolbabuscu  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bireysel kredi kartında Mart 2024’de borcunu ödemeyen müşteri sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51,8 arttı” dedi.

Babuşçu’nun açıkladığı rakamlara göre, bireysel kredi borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip bulunanların sayısı 87 bin 464 kişiden yüzde 10,5 artışla 96 bin 617 kişiye yükseldi.

Bireysel Kartı kullanıcılarında ise yasal takibe takılanların sayısı yüzde 51,8 artış göstererek, 81 bin 825’ten 124 bin 186 kişiye çıktı.

Şenol Babuşcu’nun paylaştığı rakamlar için vatandaş bunlar daha iyi günlerimiz yorumunu yaptı.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR
 

Avukattan şok açıklama: Yüzde 25 zamla denge tek taraf aleyhine bozuldu İş, yargının kötüye kullanılmasına döndü

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Yabancı yatırımcı konuttan uzaklaşıyor! Gayrimenkul satın almak finansal açıdan mantıklı değil! Acil çözüm gerekiyor

Gayrimenkul alırken araç takası yapacaklar bunlara dikkat etsin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön