21 / 05 / 2024

Avukattan şok açıklama: Yüzde 25 zamla denge tek taraf aleyhine bozuldu İş, yargının kötüye kullanılmasına döndü

Avukattan şok açıklama: Yüzde 25 zamla denge tek taraf aleyhine bozuldu İş, yargının kötüye kullanılmasına döndü

Ev sahibi kiracı arasındaki gerilim, ölümle sonuçlanan kavgalara kadar uzandı. Yüzde 25 zam sınırlamasıyla dengenin tek tarafı aleyhine bozulduğunu söyleyen Avukat Kemal Tahir Bozkır, "Konut krizinden çok yargının kötü işleyişinin kötüye kullanılmasına döndü iş" dedi.



Kiracı ev sahibi arasında yaşanan sorunlar her geçen gün artarken, açılan davalar da uzadıkça uzuyor. Şişli’de bir adam, tahliye kararına rağmen daireyi boşaltmayınca memurlara direnip binaya benzin döküp ateşe vermesini örnek gösteren Avukat Kemal Tahir Bozkır, X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak olayların geldiği noktayı özetledi.

KONUT KRİZİ DEĞİL, YARGININ KÖTÜ İŞLEYİŞİ...

Av. Kemal Tahir Bozkır, https://twitter.com/bozkiravukatlik X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Kiracı ile ev sahibinin bu seviye bir düşmanlığa gelmesinin sebebi yüzde 25 kira artış sınırdir. Enflasyonun yüzde 100'ün üzerinde olduğundan bahsediliyor, böyle bir durumda siz bir tarafa yüzde 25 artış yapabilirsin dersen, evlerin yakılmasına, insanların canına kastedilmesine sebep olursun.

Her iki tarafta kötü niyetli kimseler var ama bu sınır olmasaydı taraflar bir şekilde anlaşıyordu, bu sınır ile denge bir taraf aleyhine bozuldu, üzerine de yargılamaların yıllarca sürmesi dengeyi iyice bozdu ve taraflar ciddi çatışmaya başladı.

Konut krizinden çok yargının kötü işleyişinin kötüye kullanılmasına döndü iş. Bizzat takip ettiğim birçok davada, davalı kiracı 25 artış yaparken, kendi evini yüksek miktarda kiraya vermiş durumda. Bu kötüye kullanımların da göz önüne alınması gerekmiyor mu sizce?

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR 

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Yabancı yatırımcı konuttan uzaklaşıyor! Gayrimenkul satın almak finansal açıdan mantıklı değil! Acil çözüm gerekiyor

Gayrimenkul alırken araç takası yapacaklar bunlara dikkat etsin


Geri Dön