27 / 04 / 2024

Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi 2018'de tamamlanacak!

Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi 2018'de tamamlanacak!

200 milyon lira yatırım bedeline sahip Bursa Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. GUHEM'in 2018 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından "Gökmen Projesi" kapsamında inşa edilen , Türkiye’nin ilk uzay temalı merkezinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Proje  13 bin metrekare alanda hayata geçiriliyor. 

 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi (GUHEM), tamamlandığında Avrupa’da en iyi, dünyada ise ilk 5 havacılık ve uzay merkezinden birisi olacak. 

 

AĞUSTOSTA TEMELİ ATILDI

 

Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nin temeli ağustos ayında atıldı. Merkezin bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.  BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, merkezin, ilk ve orta öğretim düzeyindeki gençlerin uzay ve havacılık konusundaki farkındalığını artıracağını söyledi. 

 

200 milyon TL yatırım bedeline sahip Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nin ilk katında modern uçuş simülatörleri yer alacak. “Uzay katı” olarak adlandırılan ikinci katta ise atmosfer olayları, güneş sistemi, gezegenler ve galaksilere ilişkin bilgiler sunulacak. Bu kattaki yer çekimsiz alan ile merkeze gelen ziyaretçiler uzay ortamını tecrübe edebilecek.


Geri Dön