02 / 05 / 2024

Göksu Nehri’nde bakım ve temizlik çalışmalarına başlandı!

Göksu Nehri’nde bakım ve temizlik çalışmalarına başlandı!

Göksu Nehri’nde bakım ve temizlik çalışmalarına başlandı.Göksu Nehri Taşkın Islahı ve Yatak Düzenlemesi projesi kapsamında modern bir yapıya kavuşacak olan nehirde, öncelikli olarak köprüler bakıma alınacak...



Silifke’nin can damarlarından biri olan Göksu Nehri’nde, Silifke Belediyesi ve Devlet Su İşleri iş birliğiyle bakım ve temizlik çalışmalarına başlandı. Göksu Nehri Taşkın Islahı ve Yatak Düzenlemesi projesi kapsamında modern bir yapıya kavuşacak olan nehirde, öncelikli olarak köprüler bakıma alınacak. Geçtiği yerlere bereket götüren Göksu Nehri üzerinde bulunan Taşköprü, Feyyaz Bilgen Köprüsü ve Göksu Köprüsü'nün Silifke Belediyesi ve Devlet Su İşleri işbirliğiyle bakım ve onarımı yapılarak, vatandaşların hizmetine güvenilir bir şekilde sunulması amaçlanıyor.


    Yıllardır bakımsız kalan nehir yatağının temizlik çalışmasının ardından, Göksu Nehri Taşkın Islahı ve Yatak Düzenlemesi projesiyle ilgili çalışmaların yürütülmesine başlanacak.


    Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "115 bin nüfuslu ilçe halkımıza söz verdiğimiz gibi, Göksu akacak ama biz bakmayacağız. Göksu'nun akan suyunu, köprüsünü, tarımını ve turizmini de değerlendireceğiz. Hem tarım hem de turizm için iyi bir gelir kaynağı haline getireceğiz. Biz elimizi taşın altına koymaktan geri durmayacağız. Göksu Nehri Projesi'ni bir bir ve adım adım hayata geçirerek, ilçemizi kentsel dönüşüm ile bambaşka, modern bir ilçe haline getireceğiz. Şu an Belediyemiz ve Devlet Su İşleri işbirliğiyle öncelikli olarak çalışmalarımız, köprülerin bakım ve onarımıdır. Köprümüzü sağlamlaştırma çalışmalarının ardından, nehir yatağındaki adacıkları, ağaçları ve toprak yığınlarını temizleyeceğiz." dedi.


    Göksu Nehri'nde devam eden çalışmalarda özveriyle çalışan Devlet Su İşleri (DSİ) 62.Şube Müdürlüğü yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür eden Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "DSİ ve Belediyemiz iş birliğiyle çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Göksu Nehri projemizi hayata geçirirken, öncelikli olan bu zeminin bakım ve temizlik çalışmaları son derece önemlidir. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Başkan Mustafa Turgut, "Silifke’nin modern bir görünüme kavuşması için tüm projelerimiz ve ekibimiz hazır. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda halkımızın bize olan ilgisi ve sevgisi yoğun bir şekilde kararlılığımızı ve inancımızı artırıyor. Hemşerilerimin huzurlu, güvenli, sağlıklı, geleceğe ışık tutulabilen bir ilçede yaşaması için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Vatandaşlarımızın bize olan güveni devam ettikçe, ilçemize birçok hizmet kazandırmaya devam edeceğiz. Sizlerin desteği ile projelerimizi hayata geçirecek, ilçemizi hak ettiği konuma getirmenin gayretini el birliğiyle göstereceğiz." diye konuştu.


Ayrıntılı Haber 


Geri Dön