27 / 04 / 2024

Gökyüzünden şehre selam duruyorlar!

Gökyüzünden şehre selam duruyorlar!

İstanbul’da ardı ardına yükselen gökdelenler, şehrin silüetine yepyeni bir soluk getiriyorlar. Yükseklikte olduğu kadar lükste de yarışan projeler, adeta konforu gökyüzüne taşıyorlar…



İstanbul’da özellikle 2000’li yıllardan sonra hız kazanan inşaat faaliyetlerinin sonucunda yüksek katlı binalar şehrin silüetinin vazgeçilmez parçası olmaya başladı.  Avrupa Yakası’nda Gayrettepe, Maslak, Büyükdere Caddesi ve Şişli Bomonti, Anadolu Yakası’nda ise Ataşehir, Kozyatağı gibi akslarda yaygınlaşan bu projeler, şehrin sülietine yepyeni bir soluk getiriyorlar. Bugün 261 metrelik yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek binası unvanını elinde bulunduran Sapphire, birinciliği, 2015’de tamamlanması planlanan 270 metre yüksekliğe sahip Diamond of İstanbul’a bırakması bekleniyor. Yükseklikte birbirleriyle yarışan bu devasa projeler, lükste de sınırları zorluyorlar. Havuzu, fetness center’ı bir kenara bırakalım sundukları 5 yıldızlı otel hizmetleriyle konforu gökyüzüne taşıyorlar…


Gökyüzünden şehre selam duruyorlar!


1.270 metre yüksekliği ile birinciliğe oynuyor

İstanbul’un gelişmekte olan iş ve alışveriş merkezi Maslak’ta hayata geçirilen Diamond of İstanbul, 270 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek binası ünvanını elinde bulunduran Sapphire’in tahtını elinden almaya hazırlanıyor. Hattat Holding güvencisiyle inşa edilen proje, 5 fonksiyondan oluşuyor. Toplam 61 katlı olması planlanan Diamond of İstanbul, Türkiye’nin ilk çelik-betonarme karma gökdeleni olma ünvanını taşıyor. 3 kuleden oluşan projede kuleler çelik kolon-desteklenmiş çerçeve olarak dizayn ediliyor. Projenin 2015’te tamamlanması planlanıyor. 


Gökyüzünden şehre selam duruyorlar!


2.250 metre ile Avrupa’nın en yüksek kulesi

Varpap-Gap ortak girişimi ile Ataşehir’de yükselen Metropol İstanbul’un Kule bloğu, 250 metre yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek binası olma özelliğini taşıyor. Metropol İstanbul projesinde 3 kuleden en yükseği olan Metropol İstanbul Kule, toplam 57 kattan oluşuyor. 2 bin bağımsız üniteden oluşan projede daireler lansmana özel yüzde 5 indirimle satışa sunuluyor. 2015’in ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan projede, dairelerin fiyatları 355 bin TL’den başlıyor. Metropol İstanbul Kule’de stüdyodan 3+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. RMJM Mimarlık imzasını taşıyan projede konut, ofis ve alışveriş merkezi yer alıyor. 


Gökyüzünden şehre selam duruyorlar!


3.Konforu gökyüzüne taşıyor

Emlak Konut GYO,  TOKİ  ve Varyap ortaklığı ile Ataşehir'de hayata geçirilen Varyap Meridian projesinin Grand Tower bloğu, 230 metre yüksekliği ile dikkat çekiyor. 61 kattan oluşan projede konut ve ofislerin metrekaresi 5 bin 500 TL’den başlıyor. 30 Aralık’ta teslim edilmesi planlanan Varyap Meridian Grand Tower’da kafeterya, bisiklet alanı, açık-kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, buhar odası, seyir terası, sauna ve kapalı otapark gibi birçok imkan sunuluyor. 


Gökyüzünden şehre selam duruyorlar!


4.Ofis ve rezidans konseptinde yükseliyor

Soma Holding tarafından Maslak'ta inşa edilen 47 katlı Spine Tower, 201 metre yüksekliğe sahip. Maslak’ta eski Migros arazisinin bulunduğu yerde yükselen projenin, ilk 30 katında ofisler, sonraki 17 katında ise rezidanslar yer alıyor. Spine Tower'da 155 metrekare konutların fiyatları 1 milyon 350 bin dolar, 380 metrekare konutların fiyatları ise 3 milyon 880 bin dolar olarak belirlendi. 2013 yılının Eylül ayında tamamlanması hedeflenen Spine Tower, ofis-rezidans konseptiyle yükseliyor.


Gökyüzünden şehre selam duruyorlar!


5.200 metrelik Anthill’de yaşam başladı

200 metre yüksekliği ile dikkat çeken Anthill Residence, toplam 804 konuttan oluşuyor. Ant Yapı tarafından Şişli Bomonti’de hayata geçirilen projede 1+1 ve 2+1 konut seçenekleri sunuluyor. 25 bin metrekare alan üzerinde yükselen projede daireler 561 bin dolardan başlıyor 1 milyon 107 bin dolara kadar çıkıyor. Anthill Residence’ta peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim yapılıyor.  Konut teslimlerinin hemen yapıldığı projede,  jet poll, çocuk oyun alanları, yüzme havuzu, solaryum, güzellik salonu, vitamin bar, güneşlenme terası, spa merkezi ve fitness salonu bulunuyor. 


Gökyüzünden şehre selam duruyorlar!


6.Ağaoğlu My Towerland 181 metre

Ağaoğlu My Towerland, 181 metre yüksekliğe sahip. Ataşehir’de hayata geçirilen projede son 150 rezidans dairelerin satışı devam ediyor. 1+1 dairelerin tamamının satıldığı projede, 2+1 dairelerin ise 586 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışı devam ediyor. 3 bin 500 redizans daireden oluşan Ağaoğlu My Towerland’ta yüzde 35 peşinat ödemesinden sonra, yüzde 30'luk kısım 15 Mart 2014 tarihinde ödeniyor. Kalan yüzde 35 ödeme için banka kredisi kullanılıyor. Projenin Aralık 2014’te tamamlanması planlanıyor. 


Gökyüzünden şehre selam duruyorlar!


7.Ak-Asya Acıbadem’in 173 metrelik son etabı

Saf GYO tarafından Üsküdar/Acıbadem’de hayata geçirilen Ak-Asya Acıbadem projesinin Rezidans bloğu 173 metre yükseklikteki fonksiyonel mimarisi ile dikkat çekiyor. Genel olarak pencerelerin ya hiç açılmadığı ya da yarım açıldığı göktelen projelerinin aksine, Akasya Rezidans’ın camları tamamen açılabiliyor. Rüzgar testleri gerçekleştirilip, projeye hakim rüzgarı doğru yönlendirilerek, camları tamamen açılabilen bir kule dizayn ediliyor. İkonik kütlesel etkiye sahip yapısı ile toplamda 456 üniteden oluşacak olan proje 39 kattan meydana geliyor. 2013 yılında teslim edilmesi planlanan Ak-Asya Residence’ta, 199 teraslı rezidans, 198 home-ofis, 35 ticari ofis ve 24 adet penthouse bulunuyor. Projede daireler 964 bin TL ile 3 milyon 459 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 


Gökyüzünden şehre selam duruyorlar!


8.İstanbul ayaklarınızın altında

Taşyapı’nın Bağdat Caddesi’nde 400 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Four Winds projesi, 156 metre yüksekliğine sahip.  49 katlı 4 kule ve 420 konuttan oluşan projenin Mayıs 2013’te tamamlanması planlanıyor. İstanbul, Adalar, Marmara Denizi ve Çamlıca tepesini gören projede 87 ile 655 metrekare arasında farklılık gösteren 1 + 1,2+1,3+1,4+1 daire seçenekleri sunuluyor. Projede basketbol, voleybol, futbol, tenis kortları, acık - kapalı yüzme havuzu, 4 katlı otopark, spor kompleksi ve çocuk oyun parkları yer alıyor.


Gökyüzünden şehre selam duruyorlar!


9.150 metreden İstanbul’a panoramik baktıracak

İstanbul’un en köklü yerleriş merkezlerinden biri olan Zincirlikuyu’da hayata geçirilen İstanbloom, Esin Yapı tarafından hayata geçiriliyor. 150 metre ile İstanbul’un en yüksek projeleri arasında yerini alan proje, başarılı mimar Bünyamin Derman imzasını taşıyor. İstanbul’un güzelliklerini ve zenginliklerini boğazın açısıyla seyretme fırsatı sunan İstanbloom, bir toprak parçasının içinden sanki onun doğal bir uzantısıymış gibi yükselen bir yapı olarak tasarlanıyor. 1+1’den 4,5+1’e kadar farklı daire seçeneklerinin sunulduğu projede, metrekare birim fiyatları 6 bin 900 dolardan başlıyor. Projenin, Aralık 2013’te tamamlanması planlanıyor. 


Gökyüzünden şehre selam duruyorlar!


10.En alttan en üst kata kadar tüm daireler deniz manzaralı

Zeytinburnu’nda 30 dönüm alan üzerinde yükselen Onaltı Dokuz projesi, 100 metre yükseklikliğe sahip. Astay Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen proje, 27,32 ve 36 katlı 3 bloktan meydana geliyor. 1+1 dairelerin 972 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu projede, açık-kapalı havuz, spa, koşu parkurları, çocuk oyun alanları, açık spor alanları, restoran, teknik servis ve otopark yer alıyor. Onaltı Dokuz projesi, Taksim’e 10 kilometre, Sirkeci'ye 9 kilometre, Atatürk Havaalanı'na 8 kilometre, İDO'ya 4 kilometre,  Marmaray  ve tüp tünel girişine ise 200 metre mesafede konumlanıyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön