06 / 05 / 2024

Göl Mahal'de metrekaresi 2 bin 150 dolara! Çevre dostu villalar!

Göl Mahal'de metrekaresi 2 bin 150 dolara! Çevre dostu villalar!

Fotoğraf sektöründeki Yalçınlar Grup, Büyükçekmece'deki arazisi üzerinde 38 villadan oluşan Gölmahal projesini gerçekleştiriyor. Gölmahal'de villaların metrekare satış fiyatı 2 bin 150 dolar



Fotoğrafçılık sektöründeki başarısını inşaat sektörüne taşımak isteyen Yalçınlar Grup, 92 bin 470 metrekarelik bir alanda, brüt 720 metrekarelik 38 villanın yer aldığı Gölmahal projesini hayata geçiriyor. Gölmahal, çevre dostu, enerji tasarrufu sağlayan akıllı sistem uygulamaları ile ön plana çıkıyor. Projedeki villalar, kendi kaynaklarını üretiyor, doğadan aldığını doğaya yeniden sunuyor ve tasarruf sağlayan malzemelerden inşa ediliyor.

TASARRUFLU PROJE
İçe eğimli özel tasarım çatıların sayesinde, yağmur suları iç bahçeden dev sarnıca toplanıyor. Toplanan sular biyolojik ve kimyasal olarak arıtıldıktan sonra yeniden kullanıma veriliyor. Su giderlerinde yılda yüzde 40 ila yüzde 60 tasarruf sağlanıyor. Rüzgar türbini ve güneş kollektörleri sayesinde, kendi elektriğini kendi üreten Gölmahal'de, elektrik giderlerinde yılda yüzde 15 ila yüzde 30 tasarruf elde ediliyor. Doğalgazın yangın, patlama, zehirlenme tehlikelerinin yanı sıra çevreye verdiği zararları önlemek amacı ile doğalgaz yerine, hava kaynaklı ısı pompaları ile elektriğin kullanıldığı projede, zeminden ısıtma ve serinletme hem de üflemeli merkezi klima sistemi yer alıyor. Bu sayede ilave olarak yüzde 20 ile yüzde 50 arasında enerji tasarrufu sağlanıyor. Bununla birlikte villalarda bulunan çatıdan bodrum kata kadar inen iç bahçenin aydınlığı, tüm villanın içine yayılarak, elektrik tasarrufuna olanak tanıyor. Cephede, çatıda, temelde, doğrama ve camlarda kullanılan izalasyon ile de ilave yüzde 20 civarında enerji tasarrufu sağlanan "Gölmahal"de, tüm villa ve ortak alanların elektrik sistemleri de tasarruf ve ihtiyaç hesapları yapılarak tasarlanmış.

M2'Sİ 2150 DOLAR
Gölmahal'deki villaların dekorasyonunda yepyeni bir ayrıcalık yaratan en önemli özelliklerden biri de villanın her noktasının gün ışığı almasını sağlay a n b i r iç bahçe bulunması. Villalar, iç bahçe sayesinde en üst kattan hobi alanı olarak kullanılabilen bodrum kata kadar inerek, bodrum katın dahi gün ışığından yararlanarak aydınlık olmasını sağlıyor. Böylelikle enerji tasarrufunda da yararlanılıyor. Metrekare satış fiyatı yaklaşık 2 bin 150 dolar olan Gölpark'ta, 48 aya kadar yüzde 0 faiz, peşinat için takas imkanı ve120 aya kadar vade imkanı sunuluyor.
Sabah


Geri Dön