28 / 04 / 2024

Gölbaşı Belediyesi, Ankara Evleri projesini hayata geçiriyor!

Gölbaşı Belediyesi, Ankara Evleri projesini hayata geçiriyor!

Gölbaşı Belediyesi, yöresel mimari dokusunu kentsel dönüşüme destek için "Ankara Evleri" projesini hayata geçiriyor. 22 örnek ev projesi hazırlandı. Bu evleri yapanlar 10 bin lira ile 25 bin lira arasında teşvik alacak...



Gölbaşı Belediyesi, yöresel mimari dokusunu kentsel dönüşüme destek için "Ankara Evleri" projesini hayata geçiriyor. 22 örnek ev projesi hazırlandı. Bu evleri yapanlar 10 bin lira ile 25 bin lira arasında teşvik alacak. 


BAŞKENT'te sayıları gittikçe azalan  Ankara  Evleri, Gölbaşı Belediyesi'nin projesiyle hayat bulacak. Uygulayacakları projeyle Ankara'nın yöresel mimarisini canlandıracaklarını ve Gölbaşı'na güzel bir çehre kazandıracaklarını söyleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, şunları söyledi: "Belediyemizce hazırlanan Ankara Evleri projesini yapmak isteyen vatandaşlarımızı teşvik ederek hem çevre ve görüntü kirliliğini yok edeceğiz, hem de Ankara evlerini yaşatacağız. Projeyi uygulayacak vatandaşlardan, yol hizmet ücretleri, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni hizmet ücretleri ve yol katılım ücretlerinde indirim yapılacak. Böylelikle ruhsat aşamasında yaklaşık yüzde 90 kâr edecek. Bu teşvik sayesinde cebinden 10 bin lira ile 25 bin lira arasında daha az para çıkacak."


 22 ÖRNEK PROJE HAZIRLANDI 


Belediye, proje kapsamında 50 metrekareden 350 metrekareye kadar tek ve iki katlı olmak üzere toplam 22 adet Ankara evi mimari projesi hazırladı. Eğer vatandaş bin m2'lik köşebaşı arsaya 200 m2 Ankara evi yaparsa ruhsat aşamasında 30 bin TL yerine 3 bin TL gibi cüzi bir masraf ödeyecek. Başkan Odabaşı, "Proje hayata geçtiğinde hem Ankara'nın yöresel mimarisi Gölbaşı'nda yaşatılacak hem kentsel dönüşüme destek verilecek hem de kaçak yapılaşma önlenecek. Ayrıca Ankara evleri şüphesiz Gölbaşı'mıza da güzel bir çehre kazandıracak" dedi.


Akşam Gazetesi 


Geri Dön