27 / 04 / 2024

Gölcük depreminin sembolü olan binalar yıkılıyor!

Gölcük depreminin sembolü olan binalar yıkılıyor!

1999 yılında Gölcük'te meydana gelen deprem sonrasında basında haberlere konu olan meşhur 2 bina için yıkım kararı alındı. 



İzmit'te 25 sene önce inşa edilen ancak 1999 depremi sonrasında yamulan 2 bina,  uzun bir süre yerel ve ulusal basında gündem olmuştu. Sabah'tan Abbas Çakar'ın haberine göre; İzmit ilçesinde Kocaeli Adliye binası karşısında bulunan 2 bina için yıkım kararı alındı. İzmit Belediyesi tarafından yıkılacak olan iki bina yakın zamanda tahliye edilecek. 

Gölcük depreminin sembolü olan binalar yıkılıyor!

BİNA GİRİŞLERİNE TEBLİĞ ASILDI 

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğünden apartmanların girişine asılan tebliğe göre, İzmit Karabaş Mahallesi, Hafız Binbaşı Caddesi üzerinde bulunan Önder Apartmanı ve Yıldız Apartmanı, Kocaeli Valiliğince bildirilen ön hasar tespitinde "Tehlike arz ettiği" gerekçesiyle 30 gün içerisinde tahliye edilerek yıkım işlemine başlanacağı açıklandı. 

BOŞALTILMASI İSTENDİ 

Yapı Kontrol Müdürlüğünden apartman sakinlerine gönderilen tebliğde, bina içinde oturan vatandaşlardan yıkım işlemleri için binaların boşaltılması istendi. Cadde boyunca önlü arkalı bitişik olan binaların nasıl yıkılacağı ve bölge esnafına zararı olup olmayacağı ise şu an bilinmiyor. Yıkım çalışması bir ay sonra başlayacak.
 

Gölcük'ün konut stoku yenilendi!


Geri Dön