27 / 04 / 2024

Gölcük'te kentsel dönüşüm yıl sonunda başlıyor!

Gölcük'te kentsel dönüşüm yıl sonunda başlıyor!

Gölcük’te yapılacak kentsel dönüşümün önemli ayaklarından biri olan yeni sanayi sitesi ile ilgili proje çalışmaları sürüyor. İlk kazmanın da yılsonuna kadar vurulması hedefleniyor



Gölcük’te yapılacak kentsel dönüşümün önemli ayaklarından biri olan yeni sanayi sitesi ile ilgili proje çalışmaları sürüyor. İlk kazmanın da yılsonuna kadar vurulması hedefleniyor


Gölcük’te yıllardır halkın hizmetinde olan ve binlerce kişinin ekmek kapısı görevini yürüten sanayi sitesi, kötü görüntüsü ve tam anlamıyla sanayi esnaflarına hizmet verememesi sebebiyle çoğu zaman tepki görmekteydi.


Esnafların ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamayan sanayi sitesinin yenilenmesi için çeşitli dönemlerde küçük çapta çalışmalar olduysa da bu çabalar, günü kurtarmaktan başka bir işlem göremedi. Esnaflar kadar halkın da sanayi sitesinin yenilenmesi ve daha iyi bir hizmet vermesi konusu birçok kez gündeme geldiyse de bu çaba yeterince sonuç veremedi.


YOL ÜZERİNDEKİ ESNAFLAR DA TAŞINACAK

Geçtiğimiz yıl içerisinde ilçemizde kentsel dönüşüm ile birlikte yeni bir sanayi sitesinin yapılacağı konusu gündeme geldi ve bu konu, halk ile esnafların büyük bir ilgisini çekti. Bu proje kapsamında sanayi, şehir içindeki mevcut yerinden kaldırılacak ve şehir dışında, yeni bir alanda daha modern şartlarda yeniden kurulacak şeklinde bir açıklama yapıldı. Bu çalışma ile birlikte sadece sanayi sitesi esnaflarının değil, yol üzerinde bulunan galericiler, mermerciler ve otomobil tamiri ile ilgili olarak çalışan esnafların da yeni sanayi sitesine yerleştirileceği ifade edildi.


ESNAF, MERAKLA BEKLİYOR

Yapılacak olan yeni sanayi sitesi bünyesinde sadece dükkanlar bulunmayacak. Bu komplekste dükkanların yanı sıra bir okul, cami ve esnafların ihtiyaç duyduğu alanlar da yer alacak. Oldukça büyük bir alanda yapılacak olan yeni sanayi sitesinin %80’lik kısmında kamulaştırmalar tamamlandı. Kasım ayında kamulaştırma bedellerinin son taksitleri ödenecek. Projenin bittiğinin yetkililerce açıklandığı yeni sanayi sitesinde ise yılsonuna kadar ilk kazmanın vurulması bekleniyor. Gölcüklü birçok esnaf, projeyi merakla beklediklerini ifade ederek yeni sanayi sitesinin sorunsuz bir bölge olmasını temenni ettiklerini dile getirdi.



Gölcük Postası


Geri Dön