01 / 05 / 2024

Gölcük’teki 30 bin metrekarelik mesire alanı hizmete açıldı!

Gölcük’teki 30 bin metrekarelik mesire alanı hizmete açıldı!

Gölcük 2 kavşağının güneyinde, Topçular Mahalesi’ndeki atıl alan Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nın çalışmasıyla mesire alanı haline getirildi. Sağlıklı Yaşam Mesire Alanı düzenlenen programla hizmete açıldı.





Kentin her yerinde vatandaşların dinlenebilmeleri için parklar oluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gölcük’e de bir mesire alanı kazandırdı. Gölcük 2 kavşağının güneyinde, Topçular Mahalesi’ndeki atıl alan Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nın çalışmasıyla mesire alanı haline getirildi. Sağlıklı Yaşam Mesire Alanı düzenlenen programla hizmete açıldı.




MESİRE ALANLARI ŞEHRE HAYAT VERİYOR


Mesire alanında düzenlenen programa Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Sedat Yücel, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Başkan Karaosmanoğlu programdaki konuşmasında “halkımızı sevdiğimiz için yaşanılabilir kentler inşa ediyoruz” dedi. Başka Karaosmanoğlu yerel yönetimler olarak halkın her zaman yanında olduklarını ifade ederek“Biz düşüncemizi Şeyh Edebali’nin ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünde alıyoruz. İnsanı yüceltirsen devlet yücelir. Biz insanımıza hizmet ediyoruz. Bu tür çevre düzenlemeleri şehre hayat veriyor. Bu tür mesire alanları şehrin olmazsa olmazıdır” şeklinde konuştu.


BÜYÜKŞEHİRLER ÇOK DEĞİŞTİ


Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopcu da konuşmasında “ Bu değişimi hep birlikte yaptık. Sizlerin desteği olmasaydı buralarda olamazdık. Büyükşehirlerdeki değişimlere yurt dışından gelenler inanamıyorlar” dedi.


Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş mesire alanı haline getirilen alanın atıl bir mekan olduğunu çalışmalarla vatandaşın hizmetine kandırıldığını söyledi.


DOĞAL MEKAN


Doğal olarak yetişmiş kestane, ıhlamur gibi ağaçların bulunduğu vadide fındık ağaçlarının gölgesinde piknik yapmak mümkün. Mesire alanına voleybol sahası, çocuk oyun grupları, fitness grupları, kamelyalar ve çeşmeler yer alıyor. 30 bin metrekare alan sahip mesire alanı haftanın her günü vatandaşların gidebileceği bir mekan.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön