05 / 05 / 2024

Golden Gate Köprüsü'nde atlamaya karşı çelik ağ!

Golden Gate Köprüsü'nde atlamaya karşı çelik ağ!

ABD San Francisco'nun ünlü Golden Gate Köprüsü'nden intiharları önlemek için planlanan ağ projesine onay çıktı. ABD San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nden 1937'deki açılışından bu yana bin 612 kişi atlayarak intihar etti.



ABD San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nden 1937'deki açılışından bu yana bin 612 kişi atlayarak intihar etti. 2 bin 737 metre yüksekliğindeki köprüden yalnızca geçen yıl atlayanların sayısı 46. Kaliforniya eyaleti ve köprü işletmesini yürüten Golden Gate Bridge Highway (GGBH) şirketinin ortaklaşa hazırladığı proje bu intiharların önüne geçecek. Köprünün iki tarafına bariyer ve demir ağların yerleştirilmesinden oluşan 76 milyon dolarlık proje için dün eyalet meclisinden onay çıktı. 


KAMPANYALAR SONUÇ VERDİ 


GGBH'nin CEO'su Denis Mulligan, proje maliyetinin 26 milyon dolarını kendilerinin geri kalanını ise eyalet yönetiminin karşılayacağını açıkladı. Köprüden atlayarak yaşamına son verenlerin yakınlarının kurduğu Bridge Rail Vakfı gönüllüleri yıllardır projenin onay alması için kampanyalar düzenliyordu. 


Sabah 



Geri Dön