03 / 05 / 2024

Eski Haliç Köprüsü'nde güçlendirme yapılacak!

Eski Haliç Köprüsü'nde güçlendirme yapılacak!

Eski Haliç Köprüsü'nde, depreme karşı güçlendirme çalışması yapacak. Çalışmalar 2 ay sürecek



Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, "İstanbul'daki Büyük Açıklıklı Köprüleri Sismik Takviyesi Projesi Yapım İşi" kapsamında, Haliç Köprüsü'nün "Eski Haliç" diye adlandırılan orta bölümünde depreme karşı güçlendirme çalışması yapacağını bildirdi. Çalışmaların 29 Ağustos Cumartesi günü saat 22.00'de başlayacağını belirten Dost, 2 ay sürecek çalışmaların 28 Ekim Çarşamba günü saat 06.00'da tamamlanacağını kaydetti.

Yakup Dost, çalışmaların, trafiğin en az olduğu 22.00 ile 06-00 saatleri arasında yapılacağını, koşullara bağlı olarak çalışma yönünde bir şeridin yan şeritlere yönlendirileceğini, böylece çalışma sırasında trafik akışının en az üç şerit olarak sağlanacağını ifade etti. Dost, çalışmalar sırasında, onaylı trafik projesine göre, standart üstü
geçici trafik işaretlerinin uygulanacağını kaydederek, sürücülerin alternatif yolları kullanmaları ve yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerektiğini dikkat çekti.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Haliç Köprüsü'nde 2 ay çalışma var 
 
Eski Haliç Köprüsü'nde, depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacak.  
 
Çalışmalar 2 ay sürecek. Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, 'İstanbul'daki Büyük Açıklıklı Köprülerin Sismik Takviyesi Projesi Yapım İşi' kapsamında, Haliç Köprüsü'nün "Eski Haliç" diye adlandırılan orta bölümünde depreme karşı güçlendirme çalışması yapacağını bildirdi. Çalışmaların 29 Ağustos Cumartesi günü saat 22.00'de başlayacağını belirten Dost, 2 ay sürecek çalışmaların 28 Ekim Çarşamba günü saat 06.00'da tamamlanacağını kaydetti. Yakup Dost, çalışmaların, trafiğin en az olduğu 22.00 ile 06.00 saatleri arasında yapılacağını, şartlara bağlı olarak çalışma yönünde bir şeridin yan şeritlere yönlendirileceğini, böylece çalışma sırasında trafik akışının en az üç şerit olarak sağlanacağını ifade etti. Dost, çalışmalar sırasında, onaylı trafik projesine göre, standart üstü geçici trafik işaretlerinin uygulanacağını kaydederek, sürücülerin alternatif yolları kullanmaları ve yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerektiğini dikkat çekti.
Zaman


Geri Dön