30 / 04 / 2024

Haliç Köprüsü bariyer çalışması yapıldı!

 Haliç Köprüsü bariyer çalışması yapıldı!

En son bağlantı noktalarındaki vidaların gevşemesiyle gündeme gelen Haliç Köprüsü'nde tel örgülü güvenlik önlemi çalışması yapıldı



Haliç Köprüsü altında bulunan motorize ekipler amirliği binalarını korumak amacıyla köprü üzerindeki bazı noktalara tel bariyerler çekildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan bariyer çalışması, gece saatlerinde başladı. Güvenlik amacıyla köprünün Okmeydanı Havalimanı istikameti çalışma boyunca trafiğe kapatıldı. Vinçle taşınan 3 metre uzunluğundaki demirlerin montaj işlemleri 3 saat sürdü. 


Çalışmaları yürüten firmanın yetkilisi Nevzat Çelik, "Burada köprünün altında mevcut binalar var. Bu binaları korumak ve aşağıya bir şey atılmasını önlemek için bariyer çalışması yapıyoruz. Biz gece 12 sabah 5 arası çalışıyoruz. Bu çalışma yaklaşık bir hafta sürecek. Yolu güvenlik amacıyla dubalarla kestik. Güvenliği en üst seviyede tutuyoruz. Sağolsun polis arkadaşlar da yardımcı oluyor. Şu ana kadar bir problem yaşamadık" şeklinde konuştu. Çalışmaların 4 gün süreceği öğrenildi.


Sabah


Geri Dön