28 / 04 / 2024

Goldman Sachs: Türkiye'de enflasyon Şubat'ta yüzde 50'yi aşacak!

Goldman Sachs: Türkiye'de enflasyon Şubat'ta yüzde 50'yi aşacak!

Goldman Sachs yaptığı açıklamada, Şubat'ta enflasyonun yüzde 50 seviyesini aşmasını ve 2022 yılının sonuna kadar bu seviyelerde kalmasını beklediklerini belirtti.



Türkiye İstatistik Kurumu'nun merakla beklenen Ocak 2022 enflasyon rakamını açıklamasından sonra konuyla ilgili önemli değerlendirmeler yapan Goldman Sachs, Şubat'ta enflasyonun yüzde 50'yi aşacağını beklediğini bildirdi.

Goldman Sachs: Türkiye de enflasyon Şubat ta yüzde 50 yi aşacak!

Dünya'da yer alan habere göre, Goldman Sachs analisti Murat Unur konuyla ilgili olarak yayınladığı bilgilendirme notunda, "Şubat ayında enflasyonun yüzde 50'yi aşmasını ve yılın çok sonuna doğru keskin baz etkisi kendisini gösterene kadar bu oranın üzerinde kalmaya devam etmesini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Goldman Sachs analisti, 2022 yılının büyük bir kısmında enflasyonun yüzde 54-56 civarında yatay olarak seyretmesini beklediklerini bildirirken, 2022 yılının sonunda enflasyon tahminini de yüzde 33 şeklinde ortaya koydu.

Ocak'ta Türkiye'de tüketici fiyatları geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 48,69 artış gösterdi.

2022 Şubat ayı kira artış oranları belli oldu! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

TEFE TÜFE Şubat 2022 oranları öğrenme!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön