30 / 04 / 2024

Golf sahası yapılırsa Bodrum susuz kalır!

Golf sahası yapılırsa Bodrum susuz kalır!

Muğla Baro Başkanı Gürkan, "Bir golf sahası 6-8 bin kişinin su ihtiyacını emiyor. Bodrum aç kalmaz, ama susuz kalma riski var" dedi



Bodrum'da golf sahası açılmasına bir itiraz da hukukçulardan. Muğla Baro Başkanı Gürkan: Bir golf sahası 6-8 bin kişinin su ihtiyacını emiyor. Bodrum aç kalmaz, ama susuz kalma riski var.

Bodrum’un Çamköy ve Pınarlıbelen köylerine golf sahaları yapılmak istenmesine çevrecilerden sonra Muğla Barosu’ndan da itiraz geldi. Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, Bodrum’da golf sahası için lobi faaliyeti çabalarının hızlandığını öne sürerek ‘kamu yararı, şehircilik ve hukuka saygınlık’ açısından bu konuda kamuoyunu aydınlatmak istediklerini açıkladı. Gürkan’a göre Bodrum tek yanlı propaganda etkisi altında:   

“Dünya Turizm Örgütü’nce hazırlanan raporda, Doğu Akdeniz kuraklık bölgesi ilan edildi. Raporda, Atina-Girit Adası-Bodrum üçgeninin de bu bölgede alarm veren alan olduğu bir golf sahasının da 6-8 bin kişinin su ihtiyacını emdiği belirtildi. Son günlerde, golf sahalarının yapımında kullanılacak suyun denizden alınacak arıltımış su olacağı, golf turizminin Bodrum’a ekonomik ve diğer alanlarda önemli katkılar yapacağı iddia edilmeye başlandı. Bu tek yanlı propaganda ile Bodrum kamuoyu da buna ikna edilmek çabası içine girilmiştir. ”

Muğla Baro Başkanı Gürkan, “Konunun hukuksal boyutu bir yana, Bodrum’a golf sahaları kurulması, kamu yararı ve şehircilik ilkeleri ile bağdaşmaz. Bodrum’un geleceğini ilgilendiren bir konu halkın önünde masaya yatırılsın sonra karar verilsin. Bodrum aç kalmaz. Ama susuz kalma tehlikesi ile karşı karşıyadır” dedi.
Bodrum kuraklığıyla tanınıyor. Ve nüfusu giderek artıyor. Golf sahası yapılmak istenen Çamköy Bodrum’da Tuzla Sulak Alanı’nın yakınında. Bölge 242 kuş türünü ağırlıyor. Ancak sayı giderek azalıyor.

‘Güzel taahhütler’
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon temmuz başında “Yatırımcının güzel taahhütleri var. Biri asla yeraltı suyu kullanmayacak olmaları. Deniz suyunu arıtacaklar. İkincisi hiç ağaç kesmeyecekler. Mümkün olduğu kadar kimyasallardan uzak bir golf sahası yapacaklar” demişti. Pınarlıbelen ise Bodrum’un en eski halklarından Leleglerin izlerini taşıyor.
Radikal


Geri Dön