06 / 07 / 2024

Gölmahal'de 9 villa satıldı, örnek konutlar Mayıs'ta!

Gölmahal'de 9 villa satıldı, örnek konutlar Mayıs'ta!

Yalçınlar Gruop, 38 villalık Gölmahal projesinde teslim tarihini 10 ay erkene alırken, satışta ise euro'dan dolara geçti. Projede enerji tasarrufu modeli geliştirmek doğrultusunda yapan şirket, mayıs ayında örnek villayı tamamlıyor



Yalçınlar Gruop, 38 villalık Gölmahal projesinde teslim tarihini 10 ay erkene alırken, satışta ise euro'dan dolara geçti. Bir diğer değişikliği projede enerji tasarrufu modeli geliştirmek doğrultusunda yapan şirket, mayıs ayında örnek villayı tamamlıyor.

Yıllardır fotoğrafçılık sektöründe faaliyet gösteren Yalçınlar Group'un gayrimenkuldeki atılımı olan 40 milyon dolarlık Gölmahal'de yola devam ediyor. Büyükçekmece'deki 38 villalık projeden şu ana kadar dokuzunun satışını tamamlayan grup, mayıs ayında da örnek villa ile müşterilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu arada bir başka hedef daha belirleyen grup, Aralık 2012'de teslim etmeyi planladığı projede tarihi 10 ay erkene aldı. Bir başka değişiklik ise satışların euro'dan dolara çevrilmesi ve projede bir takım değişiklikler yönünde oldu.
Projeyi Büyükçekmece Gölü'ne hakim 92 bin metrekarelik arsada geliştirdiklerini belirten Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, mayıs ayı sonunda tamamlayacakları örnek villayla satışların ivme kazanacağına dikkat çekti. Bu arada 2012 sonunda tamamlamayı planladıkları projeyi şžubat 2012'de teslim etme kararı aldıklarını dile getiren Yalçın, projede gerçekleştirdikleri değişikliklere dikkat çekti:

'Projedeki villalarımız klasik, standart, modern ve retro tarzında hazırlandı. çevreci, suyu ve enerjiyi tasarruflu kullanan, güneşten yararlanan ve daha başka birçok özellikle birlikte kurguladık. Bir takım eklemeler yaptık. Örneğin projede doğal bulunmadığı için elektrikle çalışarak yarı yarıya tasarruf sağlayan ve çevreye kirletmeyen ısı pompalı sistemler kullanılacak.'
Euro'dan dolara geçme nedenleri hakkında konuşan Yalçın, 'Ortalama metrekare fiyatımızı 1.350 euro olarak belirlemiştik. Kullanım kolaylığı açısından fiyatları dolara endeksledik. şžu anda fiyat 2 bin 400 dolar ile 2 bin 600 dolar arasında değişiyor. Bu arada KDV'ye fiyatların yarısı dahil. Verginin yarısını ise biz karşılıyoruz.'

SOSYAL TESİS HALKA AçIK OLACAK
Sosyal tesisleri yaşatmak ve komşuluk ilişkilerini geliştirmek nedeniyle halka açık planladıklarını belirten Hakan Yalçın, 'Sosyal tesisler genelde bu tip projede yaşamıyorlar. Amacımız bu sosyal tesisi yaşatmak. Bunun en güzel yolu da dışarıya açık yapmak. Orada tenis kulübü yapacağız. Bölgede su sporlarıyla ilgili kulüp var. Yakında at yetiştirme çiftliği bulunuyor. Onlarla işbirliği yapmayı düşünüyoruz ve görüşmelerimiz sürüyor' diye konuştu. Projenin mimarlarından Gökhan Avcıoğlu ise buradan sağlanan gelirini 38 villa sakinine paylaştıracaklarını belirtti.

Sektöre yeni kan gerekiyor
Gökhan Avcıoğlu, villaları brüt kullanım alanı olarak 720 metrekare olarak planladıklarını, mimari açıdan da üç ayrı şekilde tasarladıklarını belirterek, metreküp olgusuna dikkat çekti. Yüksek tavanlar ve dolayısıyla ferah yaşam alanları anlamına gelen metreküp konusunda Avcıoğlu, 'Sağlamlığa ve estetiğe önem verdik. Tıpkı metreküpe önem verdiğimiz gibi.   Metreküp, projeye   dışında bir hava değeri, yaşam değeri de söz konusu oluyor' diye konuştu.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön