28 / 04 / 2024

Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?

Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?

Depremden kısa süre önce bildirim atan Google deprem uyarı sisteminin nasıl aktif edildiği vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?



Bugün Gemlik'te meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem Türkiye'nin birçok ilinde hissedildi. 

Deprem anında Google deprem uyarı sistemi ile birçok kullanıcıya bildirim iletildi. Bildirim alamayan kullanıcılar ise Google deprem uyarı sisteminin nasıl çalıştığını ve açıldığını sorguluyor.

Google, altyapısı ve teknolojisi sayesinde dünya çapındaki depremleri algılayarak kullanıcılara uyarı bildiri gönderdiği sistemi geçen sene tanıtmıştı. 

Google altyapısı ile oluşturulan deprem uyarı sistemi dünya çapındaki depremleri algılayarak kullanıcılara uyarı bildirimi atıyor. Haber Türk'te yer alan detaylara göre, kullanıcılara deprem anında zaman kazandırmak için tasarlanan bu sistem iOS ve Android telefonlarda ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. 

Gemlik'te yaşanan 5.1 büyüklüğündeki depremden sonra birçok insan Google'ın deprem uyarı sisteminin nasıl çalıştığını araştırıyor. Peki, google deprem uyarı sistemi nasıl çalışıyor?

Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?

GOOGLE DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

İvme ölçer kullanımı: Akıllı cep telefonlarda yer alan ivme ölçer hareketi algılanabilen bir sensördür. Google'ın bu sistemi, sensörü kullanarak yeryüzünde yaşanan ani hareketleri algılyor.

Veri toplama ve analiz: Kullanıcılar tarafından gelen veriler, büyük bir veri tabanında toplanıyor. Eğer pek çok cihazda aynı anda benzer hareket algılanırsa bu bir depremin olacağı anlamına geliyor. Sistem bu verileri hızla analiz ediyor.

Uyarı gönderimi: Eğer sistem, belirli bir bölgede bir deprem olduğunu tespit ederse, bu bölgedeki kullanıcılara hızla uyarı gönderiliyor. Sz konusu uyarı, kullanıcılara saniyelerle ölçülen ekstra bir süre kazandırarak onların güvende olmasına olanak sağlıyor.

GOOGLE DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AKTİF HALE GETİRİLİR?

Deprem uyarı sistemi telefonun "konum" ayarları üzerinden gerçekleştiriliyor. Android işletim sistemi bu uygulama ile her depremi algılayacağına ilişkin bir kesinlik vermiyor. Telefonlar yakın çevrenizde meydana gelen 4,5 ve üzeri büyüklükteki depremlerde uyarı bildirimi gönderiyor.

İOS TELEFONLARDA DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

Ayarlar bölümünü seçin.. "Acil durum" seçeneğini tıklayın. Deprem uyarıları sayfasını göreceksiniz. "Uyarıları aç" tuşuna basarak aktifleştirebilirsiniz.

ANDROİD TELEFONLARDA DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL, NEREDEN AÇILIYOR?

Android deprem uyarı sistemini kullanabilmek için veri bağlantısı ve kablosuz ağ bağlantısı açık olmalı. Özelliği aktif hale getirmek için telefonun "Ayarlar" sekmesini açın. Daha sonra Konum-Gelişmiş-Deprem Uyarıları adımlarını takip ederek deprem uyarı sistemini açabilirsiniz.

Çalışan emeklilere müjde! Çalışan emekliye 5 bin Türk Lirası ikramiyenin hesaplara yatırma tarihi belli oldu...

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?


Geri Dön