01 / 05 / 2024

Google, San Francisco Körfezi’nde yeni kampüs inşa ediyor!

Google, San Francisco Körfezi’nde yeni kampüs inşa ediyor!

2015 yılında faaliyete geçmesi öngörülen Bay View Kampüsü 42 dönüm alan üzerinde hayata geçiriliyor...



Google, San Francisco Körfezi’nde yeni bir kampüsü inşasına başladı. 42 dönüm üzerine kurulan Bay View Kampüsünde gurme kafeteryalar ile çalışanlar için bir bisiklet yolu da yapılacak.


9 BİNA OLACAK


Kampusta, doğal ışığın girebilmesi ve manzaradan en iyi şekilde yararlanılabilmesi için çok sayıda pencere bulunacak. Bu pencereler sayesinde iç alanın yüzde 70’i gün boyunca doğal ışıkla aydınlanacak. Dokuz binadan oluşacak kampustaki her bir bina, birbirleriyle bağlantılı olacak.Çalışanlarını, otomobillerini evlerinde bırakmaları için cesaretlendirdiklerini belirten Google’ın başkan yardımcısı David Radcliffe, Mountain View'deki 12 bin çalışanın yüzde 7'sinin işe bisikletle geldiğini belirtiyor. 2015'te faaliyete geçeceği tahmin edilen binanın maliyetiyle ilgili bilgi verilmezken, kampusta 1.1 milyon metrekarelik ofis alanı bulunacağı dile getiriliyor. Google, yeni projesindeki enerji ve çevre dizaynı ile LEED sertifıkasyon programı değerlemesinden yüksek puan almayı umut ediyor.

Proje, Silikon Vadisi'ndeki ilk kampus genişletme dalgasını da başlatıyor. Facebook ve Apple gibi şirketlerin de yeni büyük binalar planladığı belirtiliyor.


Habertürk


Geri Dön