28 / 04 / 2024

Gördes Muradiye Cami açıldı!

Gördes Muradiye Cami açıldı!

Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber; Gördes'e bir ziyaret gerçekleştirerek; Güneşli mahallesinde camii açılışına katıldı ve çeşitli incelemelerde bulundu.




Gördes Muradiye Cami açıldı. Güneşli mahallesinde yapımı tamamlanan Muradiye Camii açışına Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Kaymakam T. Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Garnizon Komutanı Selim Kasacı, Cumhuriyet Başsavcısı Suat Sarıkaya, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramiz Şiyak, Gördes İlçe Başkanı Mehmet İnci, İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye YAVER, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Muradiye Camii Yaptırma ve Yaşattırma Derneği Başkanı Rıza Dilcan, çalışmalarımıza küçük adımlarla başladıklarını, birlik ve beraberlik içerisinde camii inşaatını tamamladıklarını ifade ederek; " Muradiye Camii 1961 yılında o zamanın şartlarına göre inşaa edilmiş eski bir camii. Yaklaşık 9 yıl sonra gerçekleşen depremde büyük hasarlar görmüş ve kullanılamaz hale gelmiş. Bakımı ve onarımı zor olduğundan Güneşli belediye başkanlığım dönemimde yeni bir camii yapma kararı aldık. Çeşitli istişareler sonucunda bu yola çıktık. Sağolsun Belediye Başkanımız Muhammet Akyol, bizlere destek vererek cesaretlendirdi, gerek yapımında gerekse çevre düzenlemesinde camimize bir çok katkı sağladı. Allah'ın izni ve hayırseverlerimizin destekleriyle camimizi tamamladık. Emeği geçen katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum " dedi.


İl Müftü Yardımcısı Hasan Çakıroğlu ve İlçe Müftüsü İsmail Hatipoğlu yaptıkları konuşmalarda camilerin önemine değinerek, emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür etti.


Daha sonra bir konuşma yapan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol; " Türkiye'de yapılamaz, olmaz denilen dev projelerin bir bir hayata geçiriliyor. İlçemizde aynı doğrultuda hayal edilemeyen projeler hayata geçiriyor. Güneşli Barajımız, bu bölgenin kaderini değiştirmeye başladı. Gördes'imiz kendinden onlarca kat nüfus büyüklüğüne sahip olan ilçelerden önce doğalgaza kavuşacak. Çevre yolunda çalışmalarımız sürüyor. Ardından en büyük problemimiz olan Gördes-Akhisar yolu için çalışmalar başlatılacak. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir güçlük yok. Bugün burada hayırlı bir hizmetimizin açışını yapıyoruz. Rıza başkanımız Güneşli'de 10 yıllık  başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. Bu güzel camii; kendisinin, dernek yönetiminin çalışmaları ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla hizmete giriyor. Emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.


Kaymakam T. Hakan Bilgin yaptığı konuşmada camilerin birlik ve beraberliğin teminatı olduğunu ifade ederek; Güneşli Muradiye Camii'nin yapımında emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür etti.


Berber'den Gördes ve Güneşliye Müjdeler

Konuşmasında Gördes ve Güneşli mahallesi için müjdeli haberler veren Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber; " Son yıllarda Gördes'in ve Güneşli'nin makus talihi değişiyor. Gördes'imize, Güneşli'mize hayal edilemeyecek kadar önemli projeler hayata geçirildi ve geçirilmeye devam ediliyor. Bugün de Rıza Başkanımızın, dernek yönetiminin ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle yapılan Güneşli Muradiye Camii'nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Gördes'te yapımına devam edilen yatırımları yerinde inceleyen Berber, Gördes-Akhisar ve Demirci yolu, doğalgaz gibi çeşitli yatırımlarla ilgili müjdeli haberler verdi.


Güneşli Barajımızın Sulama Projesi Gördes Belediyesi'nin

Orman ve Su İşleri Bakanımızın katılımıyla yağmurlu bir havada temelini attığımız Güneşli Barajı, çiftçilerimize hizmet vermeye başladı. Sulama projesi de sizlerin talebiyle, Gördes Belediyesi'nin. Buraya gelmeden önce Bakanımızla görüştüm ve kendisi sulama projesinin Gördes Belediyesi'ne devredilmesi için gerekli imzayı attığını söyledi. Hayırlı olsun.


Gördes-Akhisar Yolu Kılavuzlar'a Kadar Yapılacak

Şuanda çevre yolunda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 3 km olan çevre yolumuz 1A standartlarında 12 metre genişliğinde olacak. Çevre yolunun hemen bitiminde Gördes-Akhisar yolunun yapımına geçilecek. Bildiğiniz gibi ihalesi yapıldı, sorun yok.


Gördes-Demirci yolumuzun projesi bitti, 2017 yılı içerisinde ihale edilecek ve bu yollarımız tamamlandığında Manisa'nın en ücra yerlerinde dahi ulaşım sorunumuz kalmayacak.


15 Ay Sonra Doğalgaz Gördes'e Gelmiş Olacak

Gördes'imizin başarılı Belediye Başkanı Muhammet Akyol'un, Kaymakamımızın ve siz değerli Gördeslilerin gayretli çalışmalarıyla bildiğimiz gibi Gördes şartları yerine getirdi ve doğalgaz için hak kazandı. Geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulumuzda Gördes doğalgaz hattı için acele kamulaştırma kararı çıkarıldı. İnşallah doğalgaz 15 ay sonra Gördes'imize gelmiş olacak.





Gördes Belediyesi



Geri Dön