28 / 04 / 2024

Küçükçekmece Fethiye Hasan Gümüşdağ Cami açıldı!

Küçükçekmece Fethiye Hasan Gümüşdağ Cami açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küçükçekmece'de inşaatı tamamlanan Fethiye Hasan Gümüşdağ Camisinin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan cami açılışının ardından vatandaşlara hitap etti.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küçükçekmece'de inşaatı tamamlanan Fethiye Hasan Gümüşdağ Camisinin açılışını gerçekleştirdi. Cuma namazınıda camide kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan cami açılışının ardından vatandaşlara hitap etti.






AA




Haber Milliyet'te şu şekilde yer aldı;


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethiye Hasan Gümüşdağ Camii'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.


Fethiye Hasan Gümüşdağ Camii'nin açılışında vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan,konuşmasına birlik ve beraberlik mesajlarıyla başladı. 


İşte o konuşmadan satır başları


Dün körfeze bir gerdanlık daha yerleştirdik. Bu Osmangazi Köprüsü şuanda 4 numara. 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim köprüsünü açacağız. O da dünyada bir numara olacak. Her geçen gün daha ileriye gidiyoruz daha da ileriye gideceğiz. Bu lafla olmaz, üreterek olur, yatırımlarla olur.Hatırlayın 20 yıl önce şu Küçükçekmece neydi. Şimdi nereden nereye geldi. İnşallah metromuz da gelecek. Yol ve su medeniyettir.




Milliyet





Bu haber Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Cuma namazını da burada kılan Erdoğan, Cami çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Gümüşdağ Ailesi’nin mahallelerine kazandırdıkları mescid nedeniyle teşekkür ederek, şöyle dedi: “Bizler biliyoruz ki kim ki bu dünyada Allah için bir Beytullah, Allah’ın evini inşa ederse Rabbim de kendilerine cennette ev inşa eder. Temennim odur ki bu yolda inşallah Rabbim bizleri bu ülkede mabetsiz bırakmasın. Biz İstiklal Marşımızda olduğu gibi ‘Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli/Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli’ diyerek bu yolda yürüyoruz. Rabbim bizleri ezansız bırakmasın. Rabbim bizi mabetsiz bırakmasın. Rabbim bizi bu mabetlerde cemaatsiz bırakmasın ve bizler bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım.”

DÜNYADA 4 NUMARA

Osmangazi Köprüsü’nün açılış törenine değinen Erdoğan, “Bu Osmangazi Köprüsü şu anda dünyada 4 numara. 26 Ağustos’ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü açacağız. O ise dünyada 1 numara. Niye? Çünkü bu millete bunlar yakışır” diye konuştu. Küçükçekmece’nin son 20 yılda büyük gelişme gösterdiğini aktaran Erdoğan, metro çalışmasının da yapılacağını kaydederek, “Çünkü her zaman söyledim, yol medeniyettir, su medeniyettir, yolunuz yoksa, suyunuz yoksa medeniyetten bahsedemezsiniz. 94’te İstanbul’da belediye başkanı olduğum zaman İstanbul’da çöp dağları vardı. Hatırlayın o günleri. Tabii bunu gençler bilmez. Onlar o günleri yaşamadılar. İstanbul’da susuzluk vardı, musluklardan bir şey akmıyordu ve hatırlayın benzin istasyonları gibi su istasyonları kurulmuştu.

ISTRANCA DAĞLARINI DELDİK

Oralardan bidonlarla su alıp küvetleri dolduruyorduk ama 1,5 yılda biz Istranca dağlarını deldik, oradan İstanbul’a suyu getirdik. Şimdi İstanbul’un su sıkıntısı yok, bitti o iş. Çöp dağları.... Hepsi ortadan kalktı. Vahşi çöp depolama merkezleri vardı hepsini kaldırdık, modern depolama. Şimdi de belediyeniz bu modern depolamaları daha da ilerletti buralardan enerji üretiyoruz, buralardan kompost gübre üretiyoruz. Böylece geri dönüşüm dediğimiz olayı da çöpte de gerçekleştiriyoruz. Bu da yetmedi bir de hava kirliliği vardı, onun için yine hatırlayın gazeteler maske dağıtıyordu. Maskeli vatandaş olmuştuk(!). Uzun sürmedi 2 yılda da İstanbul’a doğalgazı yaygınlaştırdık, 1 milyonu aşkın eve girdik, böylece İstanbul’da havayı temiz hale getirdik.”



Akit



Geri Dön