05 / 05 / 2024

Gözler asgari ücrette! Asgari ücret kaç liraya çıkacak? İşte 2023 asgari ücret hesaplamaları

Gözler asgari ücrette! Asgari ücret kaç liraya çıkacak? İşte 2023 asgari ücret hesaplamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada işçi, memur ve emeklilerin maaşlarında yapılacak iyileştirmeler ve sosyal yardımların müjdesini vermişti. Bu açıklamanın ardından gözler yeni asgari ücretin kaç lira olacağına çevrildi.



Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kasım ve Aralık ayında olmak üzere yapacağı toplantıların ardından yeni asgari ücreti açıklayacak. Peki 2023 yılında asgari ücret kaç lira olacak?

Masada 2023 yılı için asgari ücrette 3 formül bulunuyor. 

Son artışla asgari ücret kaç lira olacak?

Emekli ve memur maaş artışları yüzde kaç olarak uygulanacak? İşte o hesaplar…

Asgari ücret en son Temmuz ayında arttı

Milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücret en son Temmuz ayında belirlendi. Yılda bir kez Aralık ayında kararlaştırılan asgari ücret artışı Ocak ayı ile birlikte artmış hali ile uygulanıyordu. Ancak 
2022 yılına has yapılan bir değişiklik ile geçtiğimiz Temmuz ayında işçiyi enflasyonun altında ezdirmemek üzere ücretlere ek bir artış verildi.

Gözler asgari ücrette! Asgari ücret kaç liraya çıkacak? İşte 2023 asgari ücret hesaplamaları

Öncesinde 4.253 lira olan olan asgari ücret Temmuz'da yüzde 30 zam görerek 5.500 liraya yükseltildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön