02 / 05 / 2024

Hisse senedinden çıkan değerli metallere mi yönelecek?

Hisse senedinden çıkan değerli metallere mi yönelecek?

Fed’in enflasyonu düşürmek için düğmeye basmasıyla değerli metaller tepe taklak oldu. Peki gelecek 6 ayda fiyatlar nasıl bir seyir izleyecek, hangi seviyelerde olacak? İşte Platin, Paladyum, Rodyum ve Gümüşte beklenen fiyat hareketleri.



Paladyumda fiyat ne olacak?

Uygulanan ambargo nedeniyle, Rusya'nın arzıyla ilgili endişeler nedeniyle bu yılın başında üst üste rekorlar kıran Paladyumda talebin bu yıl yüzde 2 artarak 9.63 milyon onsa yükselmesi bekleniyor.  Rapora göre, otomotivde elektriğe, kimyadan diş hekimliğine kadar pek çok farklı alanda kullanılan Paladyumda halen 2000-2100 dolar bandında gezen fiyatın, yüksek enflasyon ve kötüleşen ekonomik duruma paralel olarak talebin düşmesi ve fiyatın önümüzdeki altı ay içinde ortalama 1.750 dolar/ ons olacağı beklentisi var.

Rodyumda fiyat ne olacak?

Otomotiv, kimya ve cam gibi sektörlerde kullanılan Rodyum'da ise savaş başladığında ons fiyatı 20 bin doların üzerindeyken, endüstriyel ve sanayi talebinin daralmasıyla ons başına fiyatı 14  bin doların altına çekildi. Rodyumda fiyat, geçen yıl rekor seviyelere ulaştıktan sonra hala bir denge oluşturmaya çalışıyor. Azalan talep ve kötüleşen ekonomik tahminler, önümüzdeki altı ay boyunca ortalama 12.500 dolar/ons olacağı tahmin edilen fiyatı baskılıyor.

 

Ne altın, ne de gümüş! Buna yatırım yapanlar 1 yılda yüzde 434 kazandı!

Altından sonra gümüş fiyatları da tepe taklak oldu! İşte 7 Temmuz 2022 son dakika gümüş fiyatları!

Son dakika! Gümüş yolun sonuna geldi! Gümüşü olanlar kan ağlıyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön