03 / 05 / 2024

Gözler Meclis'te: 90 bin taşerona kadro çıktı mı, son durum ne?

Gözler Meclis'te: 90 bin taşerona kadro çıktı mı, son durum ne?

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler gündemde yerini aldı. 90 bin taşerona kadro konusu TÜRK-İŞ ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmeleri sonrasında şekillendi. İşte detaylar...



Taşerona kadro gelecek mi sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. 90 bin taşerona kadro konusu TÜRK-İŞ ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmeleri sonrasında şekillendi.

Bu kapsamda işçiler, "Taşerona kadro ne zaman çıkacak? 2023 taşerona kadro ertelendi mi? sorularına yanıt arıyor. 

Taşeron işçiye kadro çalışmaları neredeyse tamamlandı. Taşeron işçiler Meclis'te beklenen ilk konular arasında bulunuyor. Bu kapsamda gözler Meclise çevrildi...

Gözler Meclis te: 90 bin taşerona kadro çıktı mı, son durum ne?

TAŞERONA KADRO MECLİS'E NE ZAMAN GELECEK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında yaptığı açıklamada çalışmanın neredeyse tamamlandığını belirtmişti.

Kamudaki taşeronları planladıklarını aktaran eski bakan, "Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzde dosyamız duruyor" dedi.

Çalışmanın büyük kısmını tamamladıklarını ifade eden Bilgin, "Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu." diye kaydetti.

Gözler Meclis te: 90 bin taşerona kadro çıktı mı, son durum ne?

TÜRK-İŞ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ!

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ı, Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Atalay görüşmeye dair, ülkenin seçim atmosferinde olduğunu ancak konularının 700 bin işçinin kamu sözleşmesi olduğunu belirtti. 

Çalışma Bakanlığına talimat verildiğini söyleyen Atalay, "Ana başlık oydu. Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz." şeklinde konuştu.

GÜNDEM TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA GEÇMESİ!

Erdün Atalay, "Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz" diye konunun altını çizerek, "Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi" diye kaydetti.

Gözler Meclis te: 90 bin taşerona kadro çıktı mı, son durum ne?

90 BİN TAŞERONA KADRODA SON GELİŞMELER!

90 bin taşeron işçi kadroya geçmeyi amaçlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı takviminde ilk sırada geçici işçi sorunu bulunuyordu. Bu çalışmanın tamamlanmasından sonra sırada taşerona kadro yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada 1 milyon işçiye daha önceki seneler kadro verildiğini ve o düzenlemeden 90 bin işçinin faydalanmadığına dikkat çekmişti.

Bakan Bilgin "Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız" diyerek, 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kısa çalışma ödeneği resmen 7 Ağustos'a kadar uzatıldı: Deprem bölgesinde son dakika kararı!

Motorine 1 lira 7 kuruşluk yeni zam! Fiyatlar Ağustos'un ilk gününde değişecek! Sürücüler dikkat! 

Gençler rotayı dijital paraya çevirdi: Kripto para yatırımı 18-25 yaş aralığında yüzde 55’lere çıktı!


Geri Dön